Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Lelystad

Van der Valk bouwt nieuwe vestiging in Lelystad

Geplaatst op woensdag 11 mei 2016 21:29
  • van links naar rechts: wethouder Jop Fackeldey, Naud Hunink, Danielle van den Nieuwenhuijzen en wethouder Ed Rentenaar. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - De plannen voor de bouw van een nieuw Van der Valk Hotel Lelystad langs de A6 bij Lelystad Airport zijn rond. Het familiebedrijf krijgt er een nieuwe vestiging bij.

De gemeente Lelystad en de directie van Van der Valk Investments tekenden woensdag de erfpachtovereenkomst voor een perceel aan het Larserplein langs de A6.

Optimaal profiteren

Van der Valk speelt met de nieuwe vestiging in op de toekomst. In april 2018 start Lelystad Airport met de eerste passagiersvluchten vanaf een vernieuwde luchthaven. Rijk, provincie en gemeenten laten dat gepaard gaan met aanvullende verbeteringen in de bereikbaarheid van de luchthaven. De A6 wordt verbreed, er komt een nieuwe afslag naar het vliegveld en een rechtstreekse verbinding tussen NS-station en Lelystad Airport. Met de zichtlocatie langs de snelweg en dichtbij de toekomstige passagiersluchthaven Lelystad Airport, denkt Van der Valk optimaal te kunnen profiteren van de aanzwellende verkeersstromen.

120 tot 160 kamers

Hoe het hotel eruit gaat zien, is nog niet bekend. Een aantal uitgangspunten staat al wel vast. Zo krijgt het hotel 120 tot 160 kamers in verschillende klassen (comfort, superior en suite). Het restaurant krijgt functies voor ontbijt, lunch en diner. Ondernemers kunnen er terecht in een businesscenter met alle voorzieningen om zakelijke bijeenkomsten te faciliteren. De nieuwe Van der Valk-vestiging biedt verschillende zalen voor diverse soorten gelegenheden. Op de hoogste verdieping komt een Sky-bar met kilometers uitzicht over Het Flevo-landschap, Lelystad Airport en IJssel- en Markermeer.  

Ideale uitvalsbasis

Danielle van den Nieuwenhuijzen, kleindochter van Gerrit van der Valk en haar partner Naud Hunink, samen de toekomstige verantwoordelijken van Van der Valk Hotel Lelystad: 'Dit nieuwe hotel wordt dé ideale uitvalsbasis voor zowel zakelijke als leisure bezoeken aan Flevoland en Lelystad met als trekkers het nabije Lelystad Airport, het voor grotere aantallen bezoekers te ontsluiten natuurgebied Oostvaardersplassen, het aangrenzende Natuurpark Lelystad, museale attracties als Aviodrome, Nieuw Land Erfgoedcentrum en Bataviawerf en het uitbreidende fashion outletcenter BataviaStad'.

Vertrouwen

Namens het college van Lelystad spreken de wethouders Ed Rentenaar (Grondzaken) en Jop Fackeldey (Economische Zaken) hun tevredenheid uit over de deal met het familiebedrijf: 'De aanstaande vestiging van Hotel Van der Valk Lelystad is opnieuw een bewijs dat de stad zich in de juiste richting ontwikkelt. De belofte van economische groei die de centrale ligging van de stad altijd al in zich had, wordt met de steeds beter wordende bereikbaarheid nu snel ingelost. Met de overeenkomst van vandaag geven zowel gemeente Lelystad als het Van der Valk-concern aan vertrouwen te hebben in de nabije toekomst'.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.