Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Lelystad

Schateiland betaalt fikse rekening niet

Door Kees Bakker op woensdag 30 juli 2014 16:07
  • Zomerraad op Schateiland © BRU/ Kees Bakker

  • Zomerraad op Schateiland © BRU/ Kees Bakker

  • Zomerraad op Schateiland © BRU/ Kees Bakker

  • Zomerraad op Schateiland © BRU/ Kees Bakker

pinterestmail

Lelystad – Schateiland, de speeltuin in de Waterwijk, heeft een rekening gehad van de gemeente van 12.000 euro. Het gaat om vier jaar huur voor het nieuwe gebouw dat in 2010 is neergezet. Voorzitter Jan van der Beek is niet van plan te betalen.

Dat liet hij dinsdagavond weten aan gemeenteraadsleden, die op bezoek waren in het kader van de Zomerraad.

Nieuws

Tja, zo hoor je nog eens wat als gemeenteraad. Een goed initiatief, om in de zomer tijdens het zomerreces de raadszaal te verlaten om de stad in te trekken. Organisaties en verenigingen konden de gemeenteraad uitnodigen en dat gebeurde massaal. Achttien uitnodigingen kreeg men, teveel voor de zes geplande bezoekavonden. Schateiland was dinsdag het tweede bezoek, na vorige week een bezoek aan de zwerfvuilopruimers in het Karveel.

Ook een goed initiatief, Schateiland. Waar het 15 jaar geleden in dat vergeten hoekje aan de Voorstraat, in een hof bij de Wittezeestraat,  vooral een bende was, ligt er nu een prachtige speeltuin. Voor jong en oud, met speeltoestellen, een basketbal- en twee voetbalvelden. Keurig onderhouden door de drie leden van het bestuur en twee vrijwilligers.

Wensen

Maar er blijft wat te wensen over. Jan van der Beek schetste de aanwezige raadsleden, zeven partijen gaven op deze dag in hartje zomervakantie acte de présence, de problemen waar Schateiland tegenaan loopt. Zoals het gebrek aan vrijwilligers en de moeite goede vrijwilligers te vinden en te houden. Zoals de soms stugge samenwerking met andere instellingen als Welzijn en de Wijkraad. En zoals de rekening van de gemeente, die als een donderslag bij heldere hemel kwam.

‘Het kan best zijn dat het oude bestuur afspraken heeft gemaakt met de gemeente over huur voor het gebouwtje, maar ik ben niet van plan te betalen,’ hield Van der Beek de gemeenteraadsleden voor. Geld is schaars en wat er binnenkomt bij Schateiland wordt weer in de speeltuin gestopt. En aangezien het bestuur op geheel vrijwillige basis de speeltuin beheert voor de gemeente, schoonhoudt en toezicht houdt en zorgt dat elke dag van 12.00 tot 17.00 uur het gebouwtje bij de speeltuin toegankelijk is voor toiletbezoek of het kopen van een versnapering, zou het toch te gek zijn als hij de gemeente daarvoor ook nog geld moet betalen?

Oplossing

De meeste raadsleden waren dat met hem eens. Niet dat Van der Beek verwachtte dat zij het voor hem zouden oplossen. Die verwachting werd ook niet gewekt. Maar het zou ook vreemd zijn als de nieuwe speeltuinwethouder John van den Heuvel hierover niet aan de mouw wordt getrokken door deze of gene. En dat het bezoek van de Zomerraad op deze manier nog een staartje krijgt.

Volgende week dinsdag gaat de Zomerraad op bezoek bij de Dierenhulpbank.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.