Lelystad

Lelystadse Zomerraad gaat de wijken in

Geplaatst op woensdag 2 juli 2014 16:04
  • De gemeenteraad van Lelystad. © Fotostudio Wierd

mail

Lelystad - Een deel van de Lelystadse gemeenteraad trekt op vijf dinsdagavonden in juli en augustus de wijken in. Bewonersgroepen en maatschappelijke organisaties kunnen de 'Zomerraad' uitnodigen voor een bezoek.

De raadsleden doen dit om te horen en mee te beleven wat er in Lelystad leeft. 'Informeel, met de voeten op tafel, of met de poten in de klei', zoals PvdA-raadslid Emiel van der Herberg het omschrijft.

Een bezoek van de Zomerraad kan de vorm krijgen van een rondetafelgesprek, een buurtwandeling, een voorstelling, een debat, of een kwis. Of iets anders, of een combinatie. 'Zolang het maar niet al te officieel en formeel is', aldus Van der Herberg.

Kijk voor meer informatie op de website van de Zomerraad. Daar staat ook beschreven hoe mensen de Zomerraad
kunnen uitnodigen. Verschillende raadsleden zijn bereid om bij de voorbereiding van het bezoek te helpen.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
4 Jul 2014 12:13
c.m.l. koster
Ik heb toch altijd gedacht wanneer je in een raad zitting ging nemen je redelijk tot goed op de hoogte zou zijn van wat er in je stad leeft, en/ of wat er al lang den dode is opgeschreven.
Het lijkt me veel eenvoudiger om de in het verleden gemaakte vergissingen onder ogen te zien en op te tellen, om zo herhaling te voorkomen.
Of dat via deze Zomerraden iets op zal leveren heb ik twijfels.
Temeer, zoals hier staat geschreven, er raadsleden zullen helpen met de voorbereiding?
Volgens mij kunnen burgers zonder enige bemoeizucht heel goed zelfstandig vertellen wat zij besproken willen hebben omdat zij kennelijk al elders tegen een muur zijn aangelopen.
Plaats anders een flink grote bus in de hal van stadhuis.
Niet alleen voor de Zomermaanden, maar als vast punt tijdens alle seizoenen bereikbaar voor alle burgers om je op- en aanmerkingen, wensen, grieven en succesverhalen kenbaar te maken.
Die bus leeg je dan elke 2 weken en je verdeelt als raadsleden onderling de buit.
Wie het eerst een vraagstuk heeft opgelost krijgt een prijs. Veel mensen zijn dol op prijzen.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...