Lelystad

Kabinet zet sein op groen voor uitbreiding Lelystad Airport

Geplaatst op vrijdag 13 juni 2014 19:18
  • © ANP

pinterestmail

Lelystad - De ministerraad heeft vandaag, op voorstel van staatssecretaris Wilma Mansveld, besloten dat Lelystad Airport zich verder mag ontwikkelen. 'Dit gaat goed', reageert de Lelystadse wethouder Jop Fackeldey.

'Een belangrijke stap'

Ook de Flevolandse gedeputeerde Jaap Lodders is blij dat de ministerraad het licht voor de uitbreiding van het vliegveld in Lelystad op groen heeft gezet. 'Een belangrijk stap naar het definitieve Luchthavenbesluit dat op 1 november wordt genomen', aldus Lodders. 'Met dit besluit is er duidelijkheid over de ontwikkeling van de luchthaven'.

Het vliegveld moet vanaf 2018 verkeer van Schiphol opvangen dat niet meer op Schiphol kan landen. Op termijn zal Lelystad Airport gefaseerd groeien naar 45.000 vluchten per jaar.

Goed voor de Flevolandse economie

Lodders: 'De groei van de luchthaven levert een positieve bijdrage aan de economische ontwikkeling van Flevoland. Het besluit van het kabinet past in de lijn van de Alderstafel Schiphol en Lelystad, en de afspraken die eerder met het ministerie zijn gemaakt over de zogenaamde landzijdige bereikbaarheid van Lelystad Airport, waarmee Provinciale Staten deze week hebben ingestemd'.

Extra rijbanen op de A6

Om de luchthaven bereikbaarder te maken, wordt de A6 vanaf Almere Buiten tot Lelystad uitgebreid met aan beide zijden een extra rijbaan. Er komt er een extra afslag vanaf de A6 richting Lelystad Airport. Verder zijn er afspraken gemaakt over het verbeteren van de openbaar vervoerverbinding tussen station Lelystad Centrum en Lelystad Airport.

Investering van 70 miljoen euro

Met de afspraken is een investering gemoeid van 70 miljoen euro. Het rijk investeert ongeveer 50 miljoen euro in de verbreding van de A6 en de extra afslag. De regio investeert in de verbindingsweg tussen de afslag en de luchthaven en het openbaar vervoer, bij elkaar ongeveer 20 miljoen.

Lees meer in het dossier Vliegveld Lelystad.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.