Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Lelystad

De Kubus energiezuinig verlicht

Geplaatst op donderdag 31 januari 2013 10:04
  • De Kubus. © BUN/ Egbert Voerman

  • Op de foto van links naar rechts: Renzo Deurloo: mede-oprichter en aandeelhouder van Greenfox, wethouder Wout Jansen en Jan Mulder van Concern voor Werk. © Eigen foto

pinterestmail

Lelystad - Alle bestaande lichtarmaturen in De Kubus in Lelystad zijn omgebouwd naar de meest energiezuinige variant. Door de aanpassingen in het centrum voor kunstzinnige vorming wordt energie en geld bespaard en wordt de CO2-uitstoot verminderd.

Het ombouwen vond plaats onder begeleiding van GreenFox, specialist op het gebied van energiezuinige verlichting. Het project is in nauwe samenwerking met Cofely en Concern voor Werk uitgevoerd. Wethouder Wout Jansen heeft afgelopen dinsdag het bespaarcertificaat voor De Kubus in ontvangst genomen.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen is de essentie van GreenFox. Bestaande armatuur wordt omgebouwd door medewerkers van Concern voor Werk. Hierdoor blijven de kosten laag en worden mensen die wat verder van de arbeidsmarkt staan, betrokken. Wethouder Wout Jansen: 'Het concept van GreenFox past  perfect in het integraal duurzaamheidbeleid dat de gemeente dit jaar opstelt. Hierbij krijgen projecten die voldoen aan de duurzaamheidsambities van ‘people, planet, profit', extra aandacht. Juist vanwege de meerwaarde, heb ik het bestuur van de scholen in Lelystad benaderd en het project onder de aandacht gebracht'.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.