Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Lelystad

Arriva verandert dienstregeling stadsbussen

Geplaatst op donderdag 12 juli 2012 09:01
  • Meldpunt © Standaardfoto

pinterestmail

Lelystad - Vervoersmaatschappij Arriva gaat in 2013 lijn 3 en 4 in de Lelystadse Kustwijk samenvoegen. Daarnaast zorgt de ingebruikname van de Hanzelijn op 9 december voor grote wijzigingen in de treintijden en de streekbuslijnen.

Arriva, dat sinds september vorig jaar de stadsdienst in Lelystad doet, heeft de opzet van het lijnennet samen met de gemeente geëvalueerd. Het is inmiddels duidelijk waar de sterke en zwakke punten in de stadsdienst zitten. De reden van de samenvoeging van lijn 3 en 4 in de Kustwijk is dat de huidige lijnen grotendeels een parallelle route hebben en de bezetting te laag is. Bovendien is lijndienst 7, via de Houtribdreef, een goed alternatief voor een deel van de reizigers. Aan de provincie wordt voorgesteld de Qliner 315 extra busstops te geven op Oostervaart. Ter vervanging van lijn 143, die vanaf december dit jaar wordt opgeheven, gaat lijn 154 via de Runderweg en Swifterringweg rijden. Arriva werkt de voorstellen uit tot een vervoerplan en dienstregeling. Ook wordt overlegd met de provincie Flevoland over de streeklijnen. Vervolgens wordt het plan volgens wettelijke procedures voorgelegd aan het consumentenplatform ROCOVF. Als de nieuwe routes definitief zijn vastgesteld, buigt het Lelystadse gemeentebestuur zich nog over eventuele nieuwe en op te heffen bushaltes. Omdat de gemeenteraad in de afgelopen periode bijzondere aandacht heeft gehad voor de stadsdienst, wordt ze door het college van burgemeester en wethouders in de gelegenheid gesteld om wensen en bedenkingen op de plannen kenbaar te maken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.