Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Human Interest

Topdag voor Damion van Stormbroek

Geplaatst op Monday 3 December 2018 17:00
  • © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Lelystad - 'Het is gelukt! Het was super mooi!' De ernstig zieke Damion van Stormbroek (24) beleefde zondag een topdag.

Damion genoot met volle teugen van de benefietwedstrijd tussen een mix van vrienden uit Lelystad en het eerste elftal van zijn oude club SV Lelystad '67 en een mix van vrienden in Meppel en het eerste van zijn huidige club MSC.

Vanuit Meppel was een behoorlijke delegatie spelers, supporters en andere betrokkenen meegekomen. Bij het sportpark Langezand stond de naaste familie Damion al op te wachten.

[De tekst gaat verder na de foto]

  • gallerij afbeelding

    Damion verricht de aftrap. © Fotostudio Wierd

Onder leiding van scheidsrechter Jan van Stormbroek, de vader van Damion, liepen beide teams, met in ieders hand ballonnen in de clubkleuren, het veld op. Damion naast zijn vader. Hij leidde de teams onder luid applaus van het 400-koppige publiek naar de middenstip. Aan beide kanten werden de gekleurde rookfakkels en het vuurwerk ontstoken, een indrukwekkende gebeurtenis.

Damion verricht de aftrap

Onder luid applaus verrichtte Damion de aftrap. Beide teams maakten er een waardige wedstrijd van waarbij SV Lelystad met drie doelpunten van Cliff de Brons uiteindelijk met 5-3 als morele winnaar van het veld stapte.

De voorzitter van SV Lelystad heeft opbeurende woorden voor Damion. Voor moeder Van Stormbroek zijn er bloemen. Ze kan deze middag moeilijk haar emoties in bedwang houden wat uiteraard zeer begrijpelijk is.

Damion ziet Feyenoord winnen 

Na afloop werd op het grote scherm in de kantine van SV Lelystad ‘67 gekeken naar Damions favoriete ploeg Feyenoord, dat met 2-1 won van PSV.

De benefietwedstrijd werd gespeeld om geld op te halen voor Damion. Hij wil graag nog op vakantie naar een warm land. Bij hem is een zeer zeldzame vorm van lymfeklierkanker met uitzaaiingen geconstateerd. Zijn overlevingskansen zijn erg klein.

Met meer dan 6400 euro is het doelbedrag van 2500 euro ruimschoots gehaald. Damions huidige club, MSC, doneerde 1 euro per lid voor de inzamelingsactie, in totaal 1100 euro. Het geld dat Damion niet nodig heeft, gaat naar een goed doel.

Damion is maandag gestart aan het tweede chemo-traject. Hopelijk gaat hij deze wedstrijd winnen.

Lees het complete verslag van de dag op de website van MSC.

 

  • gallerij afbeelding

    © Fotostudio Wierd

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.