Human Interest

Cursist Meerpaal Academie doet openbaar D-examen op harp

Geplaatst op Thursday 31 May 2018 18:45
  • Noor Jaasma. © De Meerpaal

pinterestmail

Dronten - De zestienjarige Noor Jaasma neemt zaterdag 23 juni deel aan het muziekexamen in De Meerpaal. Noor doet deze dag D-examen, het hoogst haalbare muziekexamen in de amateurmuziek.

Het examen start met een lezing over de therapeutische harp. Aansluitend geeft Noor een concert in de Kleine Zaal, waarbij zij muziek ten gehore zal brengen van de componisten Händel, Gershwin, Bochsa, Henson-Conant, Robertson en Rust. Het concert is gratis toegankelijk en start om 14.30 uur.

In 2010 kwam Noor als achtjarig meisje op harples. Ze vond het een mooi klinkend instrument en opa draaide harpmuziek vaak in de auto. 'Ik vond ook de verschillende muziekstijlen die je op harp kunt spelen erg mooi', vertelt ze.

Al snel ging het niveau van Noor omhoog en wierp het vele studeren zijn vruchten af. Of het nu Latijns-Amerikaans, Keltisch, hedendaags of klassiek was; overal hoorde ze het mooie of interessante van de muziek. De vaardigheden voor het samenspelen heeft Noor ontwikkelt tijdens het harpensemble van De Meerpaal. Daarnaast heeft zij een masterclass gevolgd bij Lavinia Meijer en wordt ze met regelmaat uitgenodigd voor concerten.

Tijdens haar praktijkexamen komen de vele vaardigheden die Noor de afgelopen jaren heeft ontwikkeld aan bod.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.