Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Human Interest

MS-patiënt Frank Visser wil met zijn boek mensen inspireren

Geplaatst op maandag 24 oktober 2016 12:29
  • Frank Visser: 'Ik heb met mijn ziekte Multiple Sclerose, met mijn positivisme en innerlijke kracht een verhaal te vertellen'. © Pim van der Maden

pinterestmail

Emmeloord - 'Hoe slechter het gaat, des te meer ik geniet'. Dat is de intrigerende titel van het boek dat MS-patiënt Frank Visser uit Emmeloord zondagmiddag in 't Voorhuys presenteerde.

In één ruk uitgelezen

Samen met de ouders van Frank nam wethouder Hans Wijnants het eerste exemplaar in ontvangst. Wijnants, oud-voorzitter van Golfclub Emmeloord, en Frank Visser kennen elkaar nog uit de tijd dat beiden golfden. De wethouder had het boek een dag eerder gehad en in één ruk uitgelezen.

Hoe slechter het gaat, des te meer ik geniet… 'Voor veel mensen is dit moeilijk voor te stellen’, vertelde Frank zondag. 'Maar het is echt waar. Het komt er heel in het kort op neer dat hoe minder ik kan, ik meer en bewust geniet van de dingen die ik wel kan'.

Mensen inspireren

'Ik heb met mijn ziekte Multiple Sclerose, met mijn positivisme en innerlijke kracht een verhaal te vertellen. Daarmee kan ik mensen inspireren. Dit heb ik ervaren tijdens lezingen die ik mocht verzorgen. Maar lezingen worden voor mij steeds vermoeiender. Daarom heb ik besloten om van mijn levensverhaal een boek te maken, samen met tekstschrijver Huib van der Wal’, voegde hij daaraan toe.

(De tekst gaat verder na de foto)

  • gallerij afbeelding

    Frank Visser tijdens de boekpresentatie in 't Voorhuys. © Eigen foto

 

Als de lezer wil weten hoe Frank naar de toekomst kijk, dan kan hij heel kort zijn. 'Dat doe ik niet. Niemand weet wat er over een uur kan gebeuren. Ik leef in het moment en geniet van de dingen die ik elke dag doe. Heel intens, heel bewust'.

'Je hebt altijd een keuze'

'Wat ik nu vooral wil is dat mensen mijn verhaal lezen en daardoor gesterkt worden. Realiseer je dat, áls je iets overkomt, je altijd een keuze hebt. Als je enige vorm van tegenslag hebt, denk dan: kan ik er wat aan doen? Zo ja, doe dat dan! Zo nee, accepteren en een oplossing zoeken. Ik ben God dankbaar voor mijn levensgeluk. Ik voel me zo sterk dat ik mijn verhaal in dit boek durf vast te leggen, om mensen te inspireren, mentaal sterker te maken. Dan heb ik die ziekte niet voor niets!'

Het boek is te koop bij Boekhandel Marsman in Emmeloord, boekhandel Koster op Urk of via de website www.frankvertelt.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.