Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
In de vroege ochtend van 13 december 2016 werd een echtpaar, van 67 en 6...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Verzorgingshuis De Golfslag in Emmeloord staat leeg. Wat gaat er gebeure...
Lelystad bestaat in 2017 vijftig jaar. FlevoPost besteedt aan dit jubile...
Emmeloord

Geslaagde lustrumrit voor mensen met verstandelijke beperking

Geplaatst op dinsdag 22 mei 2012 15:03
  • © Hans van Wijk

pinterestmail

Lelystad - TURF, de TriAde Up&Go Run Flevoland, beleefde zondag een geslaagde lustrumeditie. Na maanden van voorbereiding en dankzij de inzet van vele vrijwilligers, heeft Motor Vrienden Kring Lelystad 'Up&Go' deze vijfde rit weer mogelijk gemaakt.

De dag begon met een beetje regen en eindigde met stralend mooi weer en vele blije gezichten van de bewoners van TriAde en chauffeurs van de meest uiteenlopende voertuigen. Vele motoren met en zonder zijspan en trikes waren vanuit het hele land naar Lelystad gekomen om de rit mogelijk te maken. Als extra kwam ook weer de groep met Amerikaanse politievoertuigen de rit versterken. Met hun loeiende sirenes en zwaailichten zorgden zij, samen met de Lelystadse politie, voor de nodige aandacht. De stoet werd compleet gemaakt met diverse oldtimers en een DAX, een kitkar van de Lotus 7, die het nodige geweld onder de motorkap had. Vele malen bescheidener was de originele Messerschmitt kr 200 die met slechts 200 cc en net aan 10 pk zijn mannetje stond. Via een hele mooie route ging de stoet richting Emmeloord waar de lunch stond te wachten. Daar werd de hele groep welkom geheten door de wethouder van de Noordoostpolder, Paul Vermeulen, die samen met zijn vrouw, beiden verwoede motorrijders, eerst naar Lelystad gereden waren om de rit onderweg ook bij te wonen. Na de goed verzorgde lunch ging de stoet met 55 voertuigen weer op weg voor de tweede helft. Weer aangekomen in Lelystad brachten de motorrijders van de politie de deelnemers weer naar het TriAde-terrein in de Schoener en kon worden teruggekeken op een zeer geslaagde dag voor de bewoners en chauffeurs.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.