Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Dronten

Scheepswrak in Reve-Abbertbos wordt 'ingepakt'

Geplaatst op vrijdag 1 februari 2019 18:35
  • Een 18e-eeuws scheepswrak in het Reve-Abbertbos wordt ingekuild. © Michiel Rijsberman

pinterestmail

Dronten - Een 18e-eeuws scheepswrak in het Reve-Abbertbos bij Dronten wordt 'ingepakt'. Dit is nodig om rotting van het hout te voorkomen en het wrak te bewaren voor toekomstig onderzoek.

In de provincie Flevoland zijn na de drooglegging honderden scheepswrakken gevonden. De meeste zijn opgegraven, maar toch liggen er nog veel 'begraven' in het landschap, herkenbaar aan de blauw-witte palen met een rood scheepje er op.

In de loop van de decennia zijn veel van deze wrakken ter plekke ‘ingepakt’. Met het verstrijken van de tijd is dat met steeds meer wrakken nodig. De provincie Flevoland kuilt er nu drie in, waaronder het wrak in het Reve-Abbertbos, vlak bij de plek waar de Hanzelijn de tunnel naar Zwolle induikt.

Wrak nog in goede staat

Gedeputeerde Michiel Rijsberman nam donderdag een kijkje: 'Dit schip uit het midden van de 18e eeuw was 30 meter lang en 7 meter breed. Uit onderzoek blijkt dat het wrak nog in goede staat is. Door het in de grond in te pakken in folie, wordt verdere rotting van het hout voorkomen en blijft het bewaard voor toekomstig onderzoek. Staatsbosbeheer zal straks de plek onderhouden. Er zijn nog zo’n 20-25 wrakken die het conserveren waard zijn'.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.