Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Dronten

Winnende projecties Meerpaalplein zijn onthuld

Geplaatst op dinsdag 4 december 2018 12:00
  • De onthulling van de winnende projecties op het Meerpaalplein. © Fotostudio Wierd

  • De onthulling van de winnende projecties op het Meerpaalplein. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Dronten - Het Meerpaalplein krijgt nieuwe verlichting voor de donkere dagen. Na een prijsvraag kreeg de gemeente een aantal mooie inzendingen binnen. De winnende lichtprojecties zijn donderdagavond onthuld.

Van begin tot half september riep de gemeente inwoners op om ontwerpen in te zenden voor de lichtprojectie op het Meerpaalplein. Via de FlevoPost, via Facebook en via een groot informatiebord op het Meerpaalplein werden inwoners geattendeerd op de actie.

Tegelijkertijd werden mensen gevraagd om deel te nemen aan het panel dat uiteindelijk het winnende ontwerp zou kiezen. Al gauw kwam er een aantal mooie inzendingen binnen. Ieder met een eigen verhaal. Over Dronten, over vroeger, over associaties met de gemeente.

Wethouder Jaap Oosterveld: 'Dit experiment op het gebied van inwonersparticipatie heeft leuke reacties en inzendingen van inwoners opgeleverd. Mooi om de betrokkenheid van de samenleving zo concreet te kunnen vertalen naar iets waar alle inwoners plezier van kunnen hebben!'

Inmiddels heeft het panel haar keuze gemaakt. Donderdagavond zijn de winnende projecties vlak bij het monument op het Meerpaalplein onthuld, in bijzijn van de bedenkers van de projecties.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers