Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Dronten

Dronten verhoogt budget voor duurzaamheidsleningen

Geplaatst op donderdag 12 juli 2018 08:56
  • © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Dronten - Inwoners van de gemeente Dronten kunnen weer een duurzaamheidslening aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of duurzame isolatie. De gemeenteraad heeft besloten om het budget nog eens met 1 miljoen euro te verhogen.

In januari is het budget verhoogd naar 2.600.000 euro. Dit extra budget was snel op. Op 28 juni heeft de gemeenteraad daarom besloten om het budget nogmaals te verhogen tot 3.600.000 euro.

Leningen voor woningbezitters

Er kunnen nu weer duurzaamheidsleningen aangevraagd worden voor duurzaamheidsmaatregelen tussen de 2.500 en 15.000 euro. De gemeentelijke lening wordt tegen lage rente afgegeven aan particuliere woningbezitters om energiebesparende en -opwekkende maatregelen te stimuleren. Veel inwoners van de gemeente Dronten maken inmiddels gebruik van deze regeling. 

Kijk hier voor de voorwaarden (verordening) en het aanvraagformulier voor de duurzaamheidslening.

Overige regelingen

Voor inwoners en ondernemers die zelf in huis of in het bedrijf duurzame energie willen opwekken of energie willen besparen, zijn er ook landelijke regelingen, bijvoorbeeld voor zonneboilers, warmtepompen, pelletkachels en het aanbrengen van isolatie. Kijk hier voor meer informatie hierover.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.