Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Dronten

Wijkpanel kiest bouwplan De Graafschap

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 12:37
  • Plattegrond van de nieuwe woonwijk De Graafschap in Biddinghuizen. © Gemeente Dronten

pinterestmail

Biddinghuizen - Inwoners van De Graafschap in Biddinghuizen hebben een definitieve keuze gemaakt in de bouwplannen van hun wijk. Het wijkpanel, dat speciaal hiervoor aangesteld was, kreeg de keuze uit plannen van verschillende ontwikkelaars.

Zij kozen uiteindelijk voor het - in hun ogen - beste plan.

‘Prachtig voorbeeld van inwonersparticipatie’

De wijze waarop inwoners betrokken zijn en mee konden beslissen over de uiteindelijke ontwikkelaar is een mooi voorbeeld van inwonersparticipatie. Vijf bewoners hebben zich op basis van een algemene uitnodiging aangemeld en vormden samen het wijkpanel.

Wethouder Jaap Oosterveld: ‘De gemeente zijn we samen. De gemeentelijke organisatie pakt steeds meer de rol van mogelijkhedenmaker en de samenleving brengt steeds meer eigen ideeën aan en denkt mee over hun eigen omgeving. Ik vind het wijkpanel een prachtig voorbeeld van inwonersparticipatie: wij bepalen niet voor de inwoners, maar we leggen keuzes voor'.

‘Passen beter in de wijk’

Voor de bouw van 14 woningen zijn drie ontwikkelaars uitgenodigd een bouwplan te ontwikkelen, binnen een aantal meegegeven randvoorwaarden. Twee ontwikkelaars hebben hierop een plan ingediend. Na toetsing door de gemeente zijn de plannen doorgestuurd naar het wijkpanel. De ontwikkelaars hebben tijdens een bijeenkomst hun plannen toegelicht. De meerderheid van het panel koos voor het bouwplan van ontwikkelaar Oost en van Tilburg. Het wijkpanel is het erover eens dat deze woningen qua beeld en woningtype beter in de wijk passen.

Overeenkomst

Met Oost en van Tilburg wordt een overeenkomst gesloten, waarna het plan in verkoop kan worden gebracht.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.