Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Dronten

Imker brengt kinderen belang van natuur bij (foto's)

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 10:49
  • © De Schokkerbij

  • © De Schokkerbij

  • © De Schokkerbij

  • © De Schokkerbij

pinterestmail

Biddinghuizen - Imker en korvenvlechter Rob Triest uit Biddinghuizen heeft deze week samen met kinderen van basisschool De Wingerd een groenstrookje ingezaaid in de buurt van school. Al doende bracht hij de kinderen het belang van de natuur en het behoud ervan bij.

'De natuur is een rijkdom die van ons allemaal is, jong en oud. Daarom moet iedereen wat doen', benadrukt Rob Triest.

Samen met de kinderen zaaide de imker een stukje grond in met bloemenmengsels. De verschillende bloemen trekken op hun beurt verschillende insecten aan, met name bijen die de nectar en het stuifmeel meenemen. De insecten trekken weer vogels aan en zo gaat de cirkel van de natuur door,

De imker hoopt de kinderen liefde voor de natuur bij te brengen door ze zelf te laten zien hoe het werkt. 'Eerst het zaad zaaien met hun eigen handjes in de grond, dan het verzorgen van de bloemen die daar uitkomen, en daarna komen de insecten en de vogels. Dit heeft voor de kinderen meer impact dan alleen de theorie of wat ze op tv zien. De kinderen van vandaag zijn degenen die het estafettestokje zullen moeten overnemen als het gaat om het behoud van de natuur'.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.