Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Dronten

Hospice houdt bijeenkomst voor geïnteresseerden in vrijwilligerswerk

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 08:27
  • Vrijwilligers van het Hospice Dronten. © Hospice Dronten

pinterestmail

Dronten - Voor geïnteresseerden in vrijwilligerswerk bij Hospice Dronten wordt zaterdag 14 juli een voorlichtingsbijeenkomst met rondleiding gehouden.

Deze bijeenkomst begint om 15.00 uur en vindt plaats in het Hospice aan de Copernicuslaan 1. Aanwezigen horen van een aantal vrijwilligers wat het vrijwilligerswerk bij het Hospice inhoudt en waarom zij ervoor gekozen hebben vrijwilligerswerk te gaan doen bij het Hospice.

Cursus

De eerstvolgende cursus voor aspirant-vrijwilligers wordt gegeven op vrijdag 28 en zaterdag 29 september en zaterdag 13 oktober.

Er is behoefte aan zowel zorgvrijwilligers als aan gastvrouwen en -heren. Zorgvrijwilligers verrichten lichte zorgtaken: hulp bieden bij de persoonlijke verzorging en met eten en drinken. Een gastvrouw of gastheer doet licht huishoudelijke taken en verricht in het algemeen geen zorg op de gastenkamers. Ook is het mogelijk om als vrijwilliger bij mensen thuis ingezet te worden. Vrijwilligers hoeven geen ervaring te hebben in de zorg, maar dat mag natuurlijk wel.

Wie meer weten over vrijwilligerswerk bij het Hospice Dronten kan naar deze informatiebijeenkomst komen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@hospice-dronten.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.