Dronten

Meer muziek in de klas op De Tamarisk

Geplaatst op zondag 24 juni 2018 16:00
  • Muziekonderwijs. © De Tamarisk

pinterestmail

Biddinghuizen - Op basisschool De Tamarisk in Biddinghuizen klinkt vanaf volgend seizoen meer muziek in de klas. De school heeft een subsidie van 20.000 euro ontvangen van het Fonds voor Cultuurparticipatie om muziekonderwijs in samenwerking met De Meerpaal naar een hoger plan te tillen.

Vakdocenten en expertise van De Meerpaal worden de komende drie jaar ingezet om groepsleerkrachten van de school te ondersteunen. 'Op De Tamarisk werken we met onderwijs met hoofd, hart en handen. Goed muziekonderwijs hoort daarbij', aldus directeur Corrie van ’t Hul. 'We gebruiken het geld om een nieuwe muziekmethode te implementeren en leerkrachten te ondersteunen en bij te scholen'.

Er komt voor een aantal weken per jaar een vakleerkracht muziek in alle klassen die met de leerlingen aan de slag gaat, maar ook de groepsleerkrachten verder helpt op het gebied van muziek.

De leerlingen van De Tamarisk gaan de komende drie jaar veel aan de slag in muzieklessen, -workshops en schoolconcerten verzorgd door hun eigen leerkrachten en vakdocenten van De Meerpaal. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.