Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Dronten

Slapen in een huisje van karton

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 10:32
  • © Fotostudio Wierd

  • © Fotostudio Wierd

  • © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Dronten - De gezamenlijke kerken en geloofsgemeenschappen in Dronten organiseerden afgelopen weekend het evenement Nacht Zonder Dak. Van vrijdag op zaterdag bracht een groep jongeren op het Meerpaalplein in een zelfgemaakt krotje van plastic en kartonnen dozen de nacht door.

Een evenement waarbij bewustwording, samen plezier maken en iets doen voor anderen hand in hand gaan. ‘Nederlandse jongeren leven vaak in een ‘bubble’ van materiële voorspoed. Door mee te doen aan Nacht Zonder Dak kijken jongeren verder dan hun eigen wereld. Tieners merken dat ze, hoe jong ook, in actie kunnen komen tegen armoede en onrecht’, vertelt de organisatie.

De jongeren die meededen aan Nacht Zonder Dak lieten zich voor hun avontuurlijke nacht in hun eigen gemaakt huisje sponsoren. De opbrengst gaat naar straatjongerenprojecten van Tear, het daklozenproject Lelystad van het Leger des Heils en de Daklozenkrant.

‘Een warm bed en een dak boven je hoofd was voor de jongeren na deze nacht zeker niet meer vanzelfsprekend’, besluit de organisatie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.