Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Het nieuws over de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord.
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Dronten

WijLand Festival krijgt bijdrage van Rabobank Coöperatiefonds

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 10:19
  • Van links naar rechts John Hagel, Bert Talens en Hans de Boer. © XL De Ateliers

pinterestmail

Dronten - Stichting XL Festival heeft van het Rabobank Coöperatiefonds een cheque van 2250 euro gekregen. Dit geld is bedoeld om het kinderprogramma tijdens het WijLand Festival verder vorm te geven.

Cheque

Hans de Boer, accountmanager Private Banking bij Rabobank Flevoland, reikte namens de bank een cheque uit aan Bert Talens en John Hagel van de organisatie van het WijLand Festival. De Boer: ‘Het Wijland Festival is uniek door de setting en de daarop afgestemde programmering. Maar ook omdat het een festival is dat met recht geschikt is voor een brede doelgroep, van jong tot oud.’

Veel jonge gezinnen

Bert Talens: ‘Vorig jaar hadden we tijdens het festival vooral veel jonge gezinnen ‘‘over de vloer’’. Kinderen volgden het kinderprogramma en de ouders luisterden naar de muziekoptredens of genoten op het terras van het aanbod van food, theater en muziek. De vele positieve reacties van het publiek op het zondagprogramma vorig jaar waren voor ons een bevestiging dat de opzet van dit festival een aanvulling is voor het aanbod van deze doelgroep. Reden voor ons om het programma voor de kinderen verder uit te breiden. Wij zijn dan ook blij met deze bijdrage uit het coöperatiefonds om dit verder te kunnen realiseren.’

Deel van de winst

Rabobank Flevoland stort jaarlijks een deel van de winst in het Coöperatiefonds. In overleg met een commissie steunt de bank vanuit dit fonds lokale projecten die op maatschappelijk, sociaal of cultureel vlak een bijdrage leveren aan een betere samenleving zoals het Wijland Festival. Het is een van de manieren waarop de bank haar betrokkenheid bij de lokale gemeenschap en haar leden en klanten toont.

Gratis festival

Het WijLand Festival is een gratis festival en vindt plaats van 13 tot en met 15 juli in het Wisentbos in Dronten. Ook dit jaar belooft het weer een mooi en afwisselend programma te worden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.