Dronten

Aeres Hogeschool gaat samenwerking aan met Chinese Zhongkai University

Geplaatst op vrijdag 13 april 2018 14:32
  • Joep Houterman van het College van bestuur van Aeres in gesprek met vertegenwoordigers van de Chinese Zhongkai University. © Aeres Hogeschool Dronten

pinterestmail

Guangzhou - Op het gebied van onderwijs en onderzoek gaat Aeres Hogeschool in Dronten samenwerken met de Chinese Zhongkai University. Dat hebben beide partijen vastgelegd in een intentieverklaring, die donderdag in Guangzhou werd getekend.

Dit gebeurde tijdens de handelsmissie die vanuit de Nederlandse overheid werd georganiseerd.

Zhongkai university en Aeres Hogeschool zijn beide kennisinstellingen met een sterke specialiteit in het groen onderwijs. Voor de samenwerking hebben beide organisaties dan ook een breed scala aan onderwerpen in beeld, die ze nu verder gaan verkennen en uitwerken. Deze onderwerpen omvatten onder meer:

  • het uitwisselen van studenten;
  • het uitwisselen van medewerkers;
  • invulling geven aan gezamenlijke onderwijsprogramma’s. Onder ander op het gebied van food safety en internationaal praktijkgericht onderwijs;
  • samenwerking in onderzoek en projecten.

Joep Houterman van het College van Bestuur van Aeres, was als deelnemer van de Nederlandse handelsmissie aanwezig om de afspraken met de Zhongkai University namens Aeres te ondertekenen. Een eerste initiatief dat nu volgt betreft het opleiden van auditors op het gebied van voedselveiligheid. Beide partners zijn al in overleg over de vormgeving van deze opleiding en het team dat dit gaat verzorgen. In mei komt een delegatie van de Zhongkai University naar Nederland om over dit onderwerp en de verdere invulling van de samenwerking te spreken.

Trots op de samenwerking

Aeres Hogeschool is al tien jaar actief in China en is trots op het nieuwe partnerschap met Zhongkai University. De samenwerking is een mooie kans voor studenten en docenten in China en Nederland om onder verschillende culturele omstandigheden internationale ervaring op te doen. Ook op het gebied van onderwijsversterking en kennisuitwisseling tussen beide landen is de overeenkomst een belangrijke stap.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.