Dronten

Gemeente Dronten breidt aantal AED’s uit

Geplaatst op woensdag 14 maart 2018 18:12
  • © VvE Havestate

pinterestmail

Dronten - De gemeente Dronten breidt het aantal AED’s (Automatische Externe Defibrillators) in de kernen fors uit. Ook wordt onderzocht hoe er voldoende AED’s in het buitengebied kunnen komen.

Daarnaast start de gemeente een wervingsactie voor minimaal 120 burgerhulpverleners. Wethouder Peter van Bergen: 'Wie hartfalen heeft, moet zo snel mogelijk geholpen worden. Hoe meer AED’s in de buurt en hoe sneller hulpverleners ter plaatse kunnen zijn, hoe beter'.

Heel Dronten gedekt

Nog dit jaar wil de gemeente dat er in alle kernen AED’s hangen die dag en nacht toegankelijk zijn. Daarnaast investeert de gemeente in het aantal burgerhulpverleners dat snel ter plaatse kan zijn en de apparaten kan bedienen. De lokale werkgroep AED pakt dit op. In deze werkgroep zitten onder anderen vertegenwoordigers van de RAV/GGD Flevoland en EHBO vereniging Dronten. De werkgroep krijgt begeleiding van het ervaren HartVeiligWonen.

Meer burgerhulpverleners nodig

Peter van Bergen: 'Het is echt belangrijk dat er meer burgerhulpverleners komen. We hebben er nu ongeveer 280. Voor een goede dekking zijn er 400 nodig. Gelukkig zien we wel dat het aantal steeds toeneemt. Met de lokale werkgroep AED en met HartveiligWonen kijken we nog meer inwoners ervan kunnen overtuigen om een EHBO-examen te halen. Wie dat heeft, kan meedoen'.

Motie van de raad

Het streven van de gemeente om het aantal AED’s uit te breiden, volgt op de motie van de gemeenteraad. Die motie benoemt het belang van AED’s en burgerhulpverleners.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.