Dronten

Huurders OFW steken handen uit de mouwen

Geplaatst op woensdag 14 maart 2018 11:35
  • Vrijdag maakten de bewoners van de Harpoenier-, Basken,- en Commandeurstraat niet alleen het speelplein schoon, ook werden schuttingen opgeknapt en plantenbakken gemaakt. © OFW

pinterestmail

Dronten / Swifterbant - Een opgeknapt speelpleintje en de aanleg van een buurtfruittuin, daar zette een aantal huurders van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) zich afgelopen week voor in.

Voor de aanschaf van materialen kregen de huurders een vergoeding uit het Leefbaarheidsfonds van OFW. Buurtinitiatieven die het woongenot en leefklimaat in een wijk bevorderen, ondersteunt de woningcorporatie graag vanuit haar Leefbaarheidsfonds; ze dragen niet alleen bij aan een betere leefomgeving, maar het brengt de bewoners ook dichter bij elkaar. 

NL Doet

Afgelopen vrijdag, tijdens NL Doet, maakten de bewoners van de Harpoenier-, Basken,- en Commandeurstraat niet alleen het speelplein schoon, ook werden schuttingen opgeknapt en plantenbakken gemaakt. Samen hebben ze er voor gezorgd dat het plein er weer netjes uitziet. En het was een mooi moment om de onderlinge contacten aan te halen.

[De tekst gaat verder na de foto]

  • gallerij afbeelding

    Bewoners van de Kruisboog en de Voetboog in Swifterbant maakten een start met de aanleg van hun buurtfruittuin De Fruitboog. © OFW

 

Buurtfruittuin 'De Fruitboog'

Ook een aantal bewoners van de Kruisboog en de Voetboog in Swifterbant ging aan de slag met hun woonomgeving. Tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL Doet, op zaterdag, maakten zij een start met de aanleg van hun buurtfruittuin ‘De Fruitboog’. De start werd gemaakt met de aanleg van de omheining van de tuin en een walnotenboom werd geplant. Het planten van fruitbomen vindt in het najaar plaats. 'We zetten de tuin met onze buurtgenoten op. Zo leren we elkaar beter kennen. En hebben we straks een recreatieplek in de natuur naast de deur', aldus een van de initiatiefnemers.

Leefbaarheidsfonds OFW

OFW hecht grote waarde aan het leefklimaat van haar huurders. Met het Leefbaarheidsfonds stelt de woningcorporatie huurders in staat de leefbaarheid in de buurt te verbeteren, door initiatieven die hieraan bijdragen te belonen met een financiering. Kijk hier voor meer informatie over het Leefbaarheidsfonds.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.