Dronten

De Flevowand houdt laatste 24-uurs borduurmarathon

Geplaatst op zondag 11 maart 2018 16:20
  • © De Flevowand

  • © De Flevowand

pinterestmail

Biddinghuizen - De megaklus van 60 meter borduurwerk over de geschiedenis van het Zuiderzeegebied zit er bijna op. Op 14 juni moet het wandkleed voltooid zijn. Om dit te bereiken houdt Stichting De Flevowand nog éénmaal een 24-uurs borduurmarathon.

De tiende borduurmarathon wordt op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart gehouden in de Cultuurbank aan de Baan 32 in Biddinghuizen, nog een paar maanden de thuishaven van De Flevowand.

Kleurrijke opening

Op vrijdag 16 maart vindt om 15.00 uur de kleurrijke opening plaats onder regie van de mythologische gasten Koning Midas en zijn schone dochter Ariadne. Zij zullen Jaap Lodders, gedeputeerde en loco-commissaris van de koning, en Agnes van Veen van museum Batavialand bijstaan met de openingshandeling.

Tijdens de marathon is de stichting Geschiedschrijving Dronten aanwezig en Aly Stuifzand zal beeldhouwwerk tentoonstellen.

Naast het kunnen bewonderen van de ijverige borduursters werkend aan de laatste meters van De Flevowand, kunnen belangstellenden op vrijdag 16 maart de eerste 20 meter van het wandkleed zien. ’s Nachts om 03.00 uur wordt dit verwisseld voor het middendeel van 20 meter, dit kunt u dan. Dit kan tot zaterdag 15.00 uur worden bekeken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.