Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Dronten

'Onze Dorpskwis' moet begin van succesvolle traditie worden

Geplaatst op Monday 12 February 2018 18:31
  • Het bestuur van de Stichting Onze Dorpskwis, vanaf links: Ilonka Evans, Janny Kapteijn, Marlijn van de Rijdt, Dirk Visser, Marianne Beekmans en Martin van Alfen. © Alette Vermeulen

pinterestmail

Dronten - Een quiz voor alle kernen in de gemeente Dronten. Dat is Onze Dorpskwis, die zaterdag 16 juni wordt gehouden.

Ongekend populair

De dorpskwis is in Brabant ongekend populair. Op de quizavond beantwoorden teams op een zelf gekozen locatie de quizvragen. Ook voeren de teams opdrachten uit, verspreid over de gemeente. Hulplijnen (internet, familie, vrienden) mogen ingeschakeld worden. De vragen hebben betrekking op de drie kernen van de gemeente.

Team van minimaal acht personen

Een team moet minimaal uit acht personen bestaan. Hoe gevarieerder de samenstelling van het team, hoe groter de kans op winst is. Het betreft namelijk vragen over (de geschiedenis van) alle drie de dorpen, algemene kennisvragen, puzzels, nieuwsfeiten van het afgelopen jaar, specifieke kindervragen, fotoherkenningsopdrachten en een geheime opdracht die ergens in de gemeente door één van de teamleden uitgevoerd moet worden. Op zondagmiddag 27 mei is er een bijeenkomst waar nadere uitleg over de kwis wordt gegeven. Van ieder team wordt een kleine afvaardiging verwacht, zodat een joker in de wacht wordt gesleept die tijdens de quizavond ingezet kan worden. De uitslag van Onze Dorpskwis wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond op 30 juni.

Bestuur hoopt op veertig teams

Hopelijk is dit het begin van een succesvolle traditie. Uden in Brabant heeft een vergelijkbaar aantal inwoners als Dronten. In december deden 175 team mee aan de dorpskwis. Voor de eerste editie in Dronten hoopt het bestuur op ongeveer veertig teams. Inschrijven kan via de website www.onzedorpskwis.nl. Er zijn kosten aan deelname verbonden. Sponsors kunnen zich ook via de website aanmelden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.