Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Dronten

Toegankelijkheid Dronter uitgaansgelegenheden kan en moet beter

Geplaatst op woensdag 11 oktober 2017 20:07
  • Nirwana reageerde niet op het verzoek van Onder Dak om langs te mogen komen. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Dronten - Het was vorige week 'De Week van de Toegankelijkheid'. Reden voor Stichting Onder Dak Gehandicaptenberaad Dronten om een rapport over de toegankelijkheid van Dronter horeca- en uitgaansgelegenheden aan wethouder Van Bergen aan te bieden.

Achttien mensen met een lichamelijke beperking hebben eerder dertien uitgaansgelegenheden bezocht en getest. Dat hadden er zestien moeten zijn, maar er vielen er drie af. Het adres van Strandpaviljoen Bremerbaai was bij vervoerder Connexxion niet bekend. De bus wilde de deelnemers daarom afzetten bij het Aquacentrum, maar daarvandaan is het nog een kilometer lopen. Voor mensen met een beperking is dat geen optie, maar Connexxion was niet te vermurwen. Verder was er één patatzaak waar mensen met een hulphond tot drie keer toe geweigerd werden en reageerde Nirwana niet op het verzoek van Onder Dak om langs te mogen komen.

Bars en kroegen nauwelijks toegankelijk

Bij de wel bezochte zaken bleek ook veel niet in orde: geen of onbruikbare gehandicaptentoiletten, drempels en voor visueel beperkten slecht bruikbare websites. Ook was de keuze om te gaan zitten waar men wilde zitten niet overal aanwezig en was voor rolstoelers slechts de tafel het dichtst bij de deur geschikt. Onder Dak constateert wel dat het met de gastvrijheid van de ondernemingen dik in orde was en dat men overal bereid was mee te denken en te helpen. Onder Dak constateert verder dat jongeren met een handicap alleen uit kunnen gaan in restaurants, omdat bars en kroegen nauwelijks toegankelijk zijn.

Lichtpuntjes

Toch zijn er ook lichtpuntjes: At Sea krijgt een speciale vermelding omdat over het geheel genomen alles in orde was en Golden City had nog wel wat verbeterpunten, maar het personeel was buitengewoon vriendelijk en behulpzaam.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.