Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Dronten

Aanleg ondergrondse containers restafval gebeurt gefaseerd

Geplaatst op donderdag 14 september 2017 10:38
  • Ondergrondse afvalcontainers. © BUN/ Egbert Voerman

pinterestmail

Dronten - De gemeente Dronten start binnenkort met de aanleg van de eerste ondergrondse containers voor restafval in de woonwijken. De aanleg gebeurt gefaseerd.

Inwoners uit wijken waar de containers geplaatst worden, krijgen vooraf een brief van de gemeente waarin zij geïnformeerd worden over de planning van de werkzaamheden.

Ingebruikname van de containers

Na het plaatsen kunnen de ondergrondse containers nog niet direct gebruikt worden. De wijze van afvalinzameling zoals inwoners van de gemeente Dronten dat gewend zijn, blijft dus gewoon bestaan. Naar verwachting kunnen alle inwoners van Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant na de jaarwisseling gebruik maken van de ondergrondse restafvalcontainer.

Afvalpas

De huidige container voor restafval kan vanaf dat moment worden gebruikt voor de inzameling van plastic, metaal en drankenkartons. Voor gebruik van de ondergrondse restafvalcontainer ontvangt men een afvalpas. Deze afvalpas kan ook worden gebruikt voor de Milieustraat. De huidige Milieupas komt daarmee te vervallen.

Afsluiting van de weg

Bij het plaatsen van een container wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 17.00 uur. Soms kan het zijn dat er langer doorgewerkt wordt. Het kan zijn dat omwille van de veiligheid, de weg tijdelijk afgesloten wordt. De aannemer houdt er rekening mee dat de weg toegankelijk blijft voor hulpdiensten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.