Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Dronten

Dronten ligt financieel op koers

Geplaatst op donderdag 14 september 2017 09:17
  • Gemeentehuis Dronten. © Boom uitgevers Nieuwsmedia

pinterestmail

Dronten - Met de presentatie van de Voortgangsrapportage stelt het college van de gemeente Dronten halverwege het jaar vast dat het inhoudelijk én financieel op koers ligt.

Ambities waar voorbereidingen voor zijn getroffen zijn onder meer de bouw en verduurzaming van het nieuwe zwembad, openbare verlichting en ondergrondse afvalcontainers. De programmabegroting van 2017 betreft het laatste volledige jaar van het Collegeprogramma 2014-2018.

Meicirculaire

Gemeenten ontvangen jaarlijks van het Rijk in mei de zogenoemde meicirculaire, waarin de bijdrage aan gemeenten uit het Gemeentefonds  wordt toegezegd. Het effect ervan op de meerjarenbegroting is één van de elementen die bij deze Voortgangsrapportage in financiële zin  in kaart is  gebracht.

Financiële mutaties

De financiële mutaties in de Voortgangsrapportage 2017 bieden een per saldo positief effect voor het financieel meerjarenbeeld. Het structurele beeld (2018-2021) ontwikkelt zich vooralsnog positief met een in alle jaarschijven tot een met het jaar 2021 sluitend structureel begrotingsbeeld.

Besproken in commissie

De verwachting is dat de Voortgangsrapportage wordt besproken in de commissie van 20 oktober.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.