Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Dronten

Nieuwe mast is oplossing voor mobiele bereikbaarheid van De Gilden

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 12:02
  • © Eigen foto

pinterestmail

Dronten - De plaatsing van een nieuwe antennemast is de oplossing voor de ronduit slechte mobiele bereikbaarheid in nieuwbouwwijk De Gilden in Dronten. De bedoeling is dat de permanente mast in 2018 wordt geplaatst op een centraal punt in de wijk.

De slechte mobiele bereikbaarheid in De Gilden is al jaren een probleem. Bewoners kunnen vanuit huis niet bellen of gebeld worden. Wethouder Nico Verlaan heeft een onderzoek in gang gezet om het probleem verder te analyseren om uiteindelijk te komen tot een duurzame oplossing. 'Over de plaatsing van een nieuwe mast is op donderdag 6 april een zeer positief overleg geweest met de verschillende operators', meldt de gemeente vrijdagmorgen.

T-Mobile doet onderzoek naar beste plek mast

Uit het gesprek dat vanuit de gemeente werd georganiseerd bleek ook dat de verschillende operators als T-Mobile, Tele2, KPN en Vodafone het probleem erkennen en gelukkig ook zien dat de situatie verbeterd dient te worden voor de bewoners van deze wijk. 'Vanuit de operators KPN, Tele2 en Vodafone zijn er op dit moment nog geen concrete plannen voor volgend jaar maar zij zullen de urgentie meewegen om middelen beschikbaar te stellen. T-Mobile begint wel al met de verkenning van het gebied en heeft een budget gesteld om onderzoek te doen in de nieuwbouwwijk voor het plaatsen van een nieuwe mast. Daarvoor wordt een gespecialiseerde ‘verwerver’ ingezet om te onderzoeken waar de mast het beste zou kunnen komen te staan zodat deze voor het hele gebied een optimale dekking gaat bieden voor de lange termijn'.

Breed onderzoek mobiele bereikbaarheid

De gemeente wil ook dat de operators onderzoek doen naar de verdere mobiele bereikbaarheid in de gemeente Dronten. 'We leven in een tijd waarin mobiele bereikbaarheid tot de standaard behoort en daar willen wij als gemeente ook ons uiterste best voor doen', aldus wethouder Nico Verlaan, die tijdens het overleg aangaf dat er naar de totaliteit van Dronten gekeken moet worden met betrekking tot de mobiele bereikbaarheid.

De operators waren blij met deze positieve instelling van de wethouder en oriënteren zich na deze bijeenkomst verder op de situatie van de mobiele bereikbaarheid in de hele gemeente.

Permanente mast komt er in 2018

De bedoeling is dat de permanente mast in 2018 wordt geplaatst op een centraal punt in De Gilden. Wel wordt er op dit moment al vanuit diverse operators gekeken of de bestaande antennes geoptimaliseerd kunnen worden met de nieuwe technieken die er zijn, totdat er op de permanente oplossing kan worden overgegaan. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.