Dronten

Tulpenroute Dronten trekt tienduizend bezoekers

Geplaatst op dinsdag 18 april 2017 10:18
  • Hanneke's Pluktuin in Biddinghuizen, onderdeel van de Tulpenroute, werd maandagochtend goed bezocht. © Boom uitgevers Nieuwsmedia

  • © Boom uitgevers Nieuwsmedia

  • © Fotostudio Wierd

  • © Fotostudio Wierd

  • © Fotostudio Wierd

  • © Fotostudio Wierd

  • © Fotostudio Wierd

  • © Boom uitgevers Nieuwsmedia

pinterestmail

Dronten - Het eerste weekend van de tulpenroutes in Dronten was een groot succes. Ondanks het frisse weer, een paar flinke hagelbuien en concurrentie van andere Paasactiviteiten was het flink druk bij de kleurige velden.

Maar liefst 10.000 bezoekers uit binnen- en buitenland hebben de tulpenpracht bekeken in het eerste weekend, zo geeft de organisatie aan. En dat belooft wat voor de komende weken.

Velden mogen niet betreden worden

Bij een ronde langs de velden is de drukte goed te zien. Op de meeste locaties komen auto’s af- of aanrijden, staan er mensen voor of stiekem tussen de tulpen en wordt er flink gefotografeerd. Maar hoe graag je ook languit tussen de kleurige tulpen wil liggen om de beste selfie ooit te maken, langs de route mogen de velden niet betreden worden.

Fotowedstrijd

De kleurenpracht met soms dreigende polderluchten leveren hoe dan ook de mooiste beelden op. En wie een mooie foto gemaakt heeft, kan deze tot 30 april inzenden voor de fotowedstrijd. Nog niet alle tulpen hebben hun hoogtepunt bereikt, maar dat komt in de loop van de tijd nog helemaal goed. Er staan vele soorten en kleuren bij elkaar wat in het eerste weekend al een divers beeld oplevert.

Verschillende routes

De verschillende routes werden zaterdag geopend door Herman Vermeer en wethouder Dirk Minne Vis. Dit jaar zijn er drie fietsroutes van elk 30 km, één wandelroute van 9 km en natuurlijk de autoroute van 110 km.

Samen met de autoroute in de Noordoostpolder ligt er in Flevoland ruim 215 km aan autoroute. Dit is de langste tulpen autoroute van de wereld.

Bedrijven openen deuren

Onderweg is er van alles te beleven. Bij de bedrijven die hun deuren openen voor bezoekers, wappert een speciale tulpenvlag. De organisatie verwacht dat de meeste tulpen tussen 15 en 28 april in bloei staan. Het jaar 2017 is uitgeroepen tot Mondriaanjaar. Tulpenroute Dronten springt hier op in door levende tulpenkunstwerken te plaatsen in de winkelcentra van Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant, Lelystad en Zeewolde.

Kijk voor meer informatie op de website van Tulpenroute Dronten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.