Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Hospice Dronten is een plek waar terminaal zieken in een zo huiselijk mo...
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Dronten

Liane Wolfert wint Mantelzorg Award 2016

Geplaatst op Wednesday 25 January 2017 08:37
  • Liane Wolfert (vierde van links) kreeg de Mantelzorg Award uitgereikt door staatssecretaris Van Rijn (derde van links). © Aangeleverde foto

pinterestmail

Bussum / Dronten - Liane Wolfert uit Dronten heeft de Mantelzorg Award 2016 gewonnen. Zij kreeg dinsdagmiddag in het ‘t Spant in Bussum de publieksprijs uitgereikt door staatssecretaris Martin van Rijn.

Staatssecretaris vol lof

Staatssecretaris Van Rijn was vol lof over de inspanningen van Liane Wolfert met Mantelkring, een concept voor mantelzorgers dat in diverse plaatsen in Nederland al is opgezet. 'Deze vrouw weet op een unieke manier mantelzorgers met elkaar te verbinden. De behoefte van mantelzorgers is steeds haar uitgangspunt. Het Nederlandse publiek wist dit bijzonder te waarderen en stemde massaal op deze vorm van mantelzorg-ondersteuning. Door de oprichting van de Mantelkring geeft ze mantelzorgers ruimte om ook voor elkaar van waarde te zijn. Voor Esther Boers, die Liane nomineerde, is de wekelijkse ochtend inmiddels onmisbaar geworden'.

Esther kent Liane van de door Liane opgezette groep Mantelkring in Dronten. Esther’s man werd twee jaar geleden getroffen door een CVA. Zij moest vervolgens erg wennen aan haar nieuwe taak als mantelzorger. De contacten met Liane en Mantelkring kan ze heel erg waarderen.

Grote steun

Esther Boers: 'In het vinden van die nieuwe weg is Liane voor mij een grote steun. Ze heeft de Mantelkring opgericht waar we met meerdere mantelzorgers samenkomen en onder andere samen wandelen. Ik vind het fijn daar ook andere mantelzorgers te ontmoeten, je begrijpt elkaar soms toch net iets gemakkelijker. Hier kunnen we ons verhaal delen en ook ontspannen tijdens het wandelen. Door Liane voel ik me zeer gesteund om alles op koers te blijven doen, om bij mijzelf te blijven en om het vol te houden'.

Dankbaar werk

Liane Wolfert spreekt de wens uit dat Mantelkring in nog meer plaatsen van start kan gaan. Mantelkring is al actief in Dronten, Lelystad en Den Haag. 'Het is heel dankbaar werk. Het geeft zoveel voldoening om juist iets te kunnen betekenen voor de mensen die dag en nacht klaar moeten staan voor een ander. We hopen in nog meer plaatsen mantelzorgers te kunnen te kunnen verbinden en dat deze prijs daar verder aan kan bijdragen. We hebben inmiddels ook Joke Alberts, mantelzorger van haar man Koos Alberts, bereid gevonden om als ambassadeur van ons initiatief op te treden. Zoals zij het zo mooi zegt: we gunnen iedereen Mantelkring'.

Kijk hier voor meer informatie over Mantelkring.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.