Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Dronten

Cliëntondersteuning beschikbaar voor alle Drontenaren

Geplaatst op maandag 9 januari 2017 16:35
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Dronten - Alle inwoners van de gemeente Dronten kunnen rekenen op onafhankelijke cliëntondersteuning. Zij kunnen hiervoor gratis en rechtstreeks een beroep doen op MEE IJsseloevers. Met ingang van 2017 zal dit de rol zijn die MEE in Dronten vervult.

Drontenaren kunnen bij MEE terecht met al hun vragen over zorg, wonen, werk, opvoeding, onderwijs en vrije tijd. Met informatie, advies of kortdurende ondersteuning kan de consulent samen met de inwoner kijken wat er nodig is om (weer) zoveel mogelijk mee te kunnen doen. En de weg wijzen in Dronten om daar te komen.

Grip krijgen op je leven

Geert van Seters van MEE IJsseloevers: 'Op deze manier kunnen mensen altijd op iemand terugvallen die hen ondersteunt om grip te krijgen op hun leven. Ook als ze even niet de weg weten in procedures, regels of organisaties. Volgens de wet heeft iedereen hier recht op'.

Onafhankelijk bijstaan

Daarnaast kunnen inwoners van Dronten een beroep doen op een onafhankelijke cliëntondersteuner om hen bij te staan. Bijvoorbeeld bij een gesprek met de gemeente, uitkeringsinstantie, opleiding of zorgorganisatie, bij een onderzoek naar een vermoedelijke beperking, of bijvoorbeeld bij een aanvraag of afwijzing voor een voorziening of zorg. De consulent kan een gesprek helpen voorbereiden en, indien nodig, ook meegaan.

Geen indicatie nodig

De consulenten van MEE hebben veel kennis van leven met een (licht) verstandelijke of fysieke beperking, chronische ziekte, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme. Ook inwoners die al (een indicatie voor) langdurige zorg hebben, kunnen bij MEE terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning. Het inschakelen van een cliëntondersteuner is voor iedereen gratis, er is geen indicatie nodig.

Inwoners kunnen met hun vraag rechtstreeks contact opnemen met MEE IJsseloevers via het telefoonnummer 088 633 0 633.

Kijk hier voor meer informatie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.