Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Dronten

Politiek gaat met vakantie

Door Kees Bakker op Saturday 2 July 2016 17:06
  • Paul Vermast. © Paul Vermast

  • Aat de Jonge. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Dronten – Het is tijd voor vakantie. Na de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, afgelopen donderdag, neemt de gemeenteraad van Dronten twee maanden vrij.

In zo’n laatste vergadering kun je nog wel eens wat frivool worden. Burgemeester Aat de Jonge viel twee keer uit zijn rol als onafhankelijk voorzitter van de raad.

(Lees verder na de vraag)

 

Toen Piet van Voorst (ChristenUnie) tijdens de discussie over permanent wonen op Zuiderzee op Zuid in eerste instantie aangaf geen oordeel te hebben, vond De Jonge het nodig hem toe te spreken. ‘Ja maar. Dat kan niet. U zit hier in de gemeenteraad en u bent gekozen, dus u moet ja of nee zeggen.’ Toen Van Voorst aangaf dat na de beantwoording van de wethouder te doen, ging De Jonge verder. ‘Serieus vrienden, we hebben een commissie gehad, jullie zijn op bezoek geweest, het complex staat er al acht jaar, daar kan je toch een mening over hebben nu? Maar goed, u heeft die nog niet, met alle respect…’

Ook Paul Vermast (GroenLinks) kreeg het voor de kiezen. Toen hij zei dat de projectontwikkelaar gewoon zijn verlies moet nemen zei De Jonge voor een microfoon die niet aan stond ‘Dat is juist het probleem. Hij mag het niet verkopen.’ Vermast reageerde gevat. ‘Interessant…. U heeft ook een mening? Dan wel graag via de microfoon, dan kunnen we het debat nog even voortzetten.’

Het is tijd voor vakantie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.