Dronten

Vertrekkend stadsdichter draagt gedicht voor over Kerstloop

Geplaatst op vrijdag 1 april 2016 17:35
  • Petra Buis. © Karin Bergmans

pinterestmail

Dronten - vertrekkend stadsdichter Petra Buis heeft dinsdag tijdens de algemene ledenvergadering van atletiekvereniging Flevo Delta in Dronten haar stadsgedicht over de Kerstloop voorgedragen.

De afgelopen twee jaar was Petra Buis stadsdichter van Dronten. Inspiratie voor haar gedichten haalde zij uit het dagelijks leven. Gebeurtenissen en gevoelens werden gevangen in mooie woorden. Zinnen werden aaneengeregen tot kleine kunststukjes: gedichten over Dronten. Eén van haar laatste gedichten gaat over de Kerstloop. Buis is oud-lid van Flevo Delta.

'Overhandiging'

Na publicatie van het gedicht in de pers werd contact gezocht. Een mooie 'overhandiging' stelden beide partijen op prijs. Uiteindelijk werd er voor gekozen om het gedicht door Petra Buis voor te laten dragen tijdens de algemene ledenvergadering. Na een korte introductie en een dankwoord door Kerstloop-voorzitter Allert Everts was het de beurt aan Petra Buis. Ademloos luisterden atleten, ouders van pupillen, trainers en vrijwilligers naar het gedicht, voorgedragen in clubhuis 'De Lange Adem' aan de Educalaan in Dronten. Na afloop was er een welverdiend applaus.

Het bestuur van de Leisure World Kerstloop Dronten is vereerd met het gedicht. Het is ook te vinden op de site van het evenement.

Lees ook: Stadsdichter Petra Buis blikt terug: 'Ik voelde dat het ging lukken'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.