Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Dronten

Besluit PS Zuiderzee op Zuid wordt genegeerd

Geplaatst op Friday 27 November 2015 14:16
  • Zuiderzee op Zuid © Dura Vermeer

pinterestmail

Dronten - De gemeente wil doorgaan om de vakantiewoningen op Zuiderzee op Zuid, bij het viaduct naar Harderwijk, een permanente status te geven. Daarmee negeert men de uitspraak van Provinciale Staten, die daar geen medewerking aan wil verlenen.

Er is leegstand onder de vakantiewoningen in het duurdere segment. De eigenaar van het complex wil daarom dat de status ‘recreatiewoning’ er vanaf gaat en het ‘gewone’ huizen worden. De gemeente heeft eerder aangegeven daaraan wel te willen meewerken, maar de provincie wil er het omgevingsplan niet voor aanpassen.

Op de banken

De Dronter politiek buigt zich binnenkort over de impasse. ‘PS wil niet instemmen met het plan van de gemeente. En het college zegt eigenlijk “Dat is interessant dat PS dat wil doen, maar wij trekken ons er lekker niets van aan”. Op het moment dat dat ons als raad zou overkomen, zouden we allemaal op de banken staan om daar schande over te roepen, ik wellicht voorop,’ nam Paul Vermast (GroenLinks) donderdag alvast een voorschot op de discussie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.