Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Dronten

College Dronten gaat in gesprek met Frank Patat

Geplaatst op woensdag 11 februari 2015 19:20
  • Standplaats Frank Patat is gebarricadeerd door gemeente Dronten. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Dronten - Het college van Dronten gaat in gesprek met Frank van Flierenburg, alias Frank Patat, over een nieuwe standplaatsvergunning voor zijn snackkar.

Dat is de korte en bondige reactie van het college op de uitspraak die de Raad van State op woensdag 28 januari deed over het intrekken van de standplaatsvergunning van Van Flierenburg.

Volgens de Raad van State had de gemeente de vergunning van de snackkar van Van Flierenburg aan de Energieweg nooit mogen intrekken. In de vergunning waren voorwaarden over de betaling opgenomen, met als sanctie het intrekken van de vergunning als er niet op tijd betaald wordt. Dat mag niet, stelt de Raad van State.

Het college heeft twee weken de tijd gehad om de uitspraak juridisch te toetsen en kwam vandaag met slechts de mededeling dat er een gesprek met Van Flierenburg komt. Dat had sneller gemogen, vinden de raadsfracties.

'Nietszeggend', zo noemt GroenLinks-fractievoorzitter Paul Vermast de reactie van het college. 'Roept meer vragen op dan dat ze beantwoordt'. Mede-oppositiepartij PvdA en collegepartij CDA zijn het daarmee eens.

Ondertussen is de standplaats van Frank Patat nog steeds met betonblokken gebarricadeerd, ondanks het afgelopen maandag verlopen ultimatum dat de raadsman van de patatbakker had gesteld.

Lees meer in het dossier Frank Patat.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers