Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Dronten

Ral en Pierland worden opgeknapt

Door Kees Bakker op zondag 2 juni 2013 13:30
  • Het eilandje Ral in het Veluwemeer. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Biddinghuizen - De gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met het opknappen van de eilandjes Ral en Pierland in het Veluwemeer. Ral heeft een steiger die gevaarlijk is door achterstallig onderhoud.

Om ongelukken te voorkomen moet er daarom zo snel mogelijk worden ingegrepen. PvdA en GroenLinks stemden tegen de plannen.

De kosten van het opknappen bedragen 40.000 euro. Als de eilandjes zijn opgeknapt kan er weer gepraat worden met de stichting Gastvrije Meren, die beide eilanden qua beheer en onderhoud willen overnemen. Er bestaan zelfs plannen voor een surfschool en een camping op Ral.

GroenLinks wilde de 40.000 euro liever besparen. Paul Vermast wilde liever eerst een plan zien voor het eiland en is bang dat de gemeente straks toch kosten heeft aan onderhoud. ‘Dot jaar een bordje ‘Verboden toegang, gevaarlijk terrein’, en na de zomer met een beter voorstel komen,’ was zijn voorstel. Hij kreeg alleen steu8n van de PvdA.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.