Dronten

Drontenaren lanceren Loopbaan-app

Geplaatst op vrijdag 8 februari 2013 11:28
  • Dronten, werkzoekApp. © Fotostudio Wierd

pinterestmail

Dronten - De Drontenaren Jorn Doorneweert en Wim Kooi hebben een Loopbaan-app gemaakt. Aan de hand van 45 vragen kom je erachter of je goed op je plek zit bij je huidige werkgever.

Ruim zevenhonderd mensen hebben de gratis ‘Loopbaan-Check’ al gedownload op hun iPhone of iPad. ‘Binnenkort wordt de applicatie ook geschikt gemaakt voor telefoons en tablets die draaien op Android en we gaan er nog een webversie van maken,’ zeggen Jorn Doorneweert (Apps & Webs) en Wim Kooi (Triskellon).

Hoe werkt het? Het duurt ongeveer een kwartier om alle vragen van de Loopbaan-Check in te vullen. De app formuleert op basis van thema’s als gezondheid, zelfbeeld en werkplezier een aantal conclusies met als centrale vraag: zit je op je plek in je huidige baan? Je kunt de test doen als check voor jezelf, maar het is ook mogelijk om sollicitatietips te krijgen via de app of in contact te komen met een coach in de buurt.

Noloc, de vereniging voor loopbaancoaches, is enthousiast over het initiatief van de Drontenaren. De app geeft namelijk inzicht, informeert en verwijst door naar de ruim vijftig aangemelde loopbaancoaches in Nederland.

‘Bijna iedere coach heeft zijn of haar eigen website. Maar toch hebben veel van hen moeite om aan de buitenwereld uit te leggen wat ze precies doen en waarmee ze mensen kunnen helpen’, vertelt Kooi.

Wim Kooi (58) runt sinds 2001 Triskellon HRM-service en Loopbaancoaching. ‘Een op de vijf werkende mensen zit niet op zijn plek. Door de crisis zullen mensen echter niet zo snel van baan veranderen. Het is belangrijk om deze groep toch in beweging te krijgen. Ik doe dit door naast mensen te staan en hen op het juiste moment laten zien dat er meer is dan hun eigen, vertrouwde wereld.’

In zijn bedrijf houdt hij zich onder andere bezig met loopbaancoaching, re-integratie, outplacement en beroepskeuze. Op deze manier is hij ook in contact gekomen met Jorn Doorneweert (23), die als havist niet goed wist welke studie hij moest gaan volgen. ‘Mijn uiteindelijke keuze voor de IT was een juiste. Ik volg op dit moment een informaticastudie en heb daarnaast mijn eigen bedrijf, Apps & Webs’, zegt Jorn.

‘Ik ben heel blij met de keuze om voor mezelf te beginnen. Als zelfstandig ondernemer heb je veel vrijheid om eigen ideeën uit werken. Mijn bedrijf loopt goed, ik ben bezig met interessante projecten en ik heb het druk!’

Het idee om de Loopbaan-Check te ontwikkelen is ongeveer een jaar geleden ontstaan. ‘We hebben samen gebrainstormd en kwamen erachter dat we bezig waren met een uniek project,’ aldus de loopbaancoach. Wim Kooi zorgde voor de inhoud van de app en Jorn Doorneweert was verantwoordelijk voor het technische gedeelte. ‘We zijn trots op het eindresultaat’, zeggen ze.

De app Loopbaan-Check is te downloaden via ITunes of de App Store.

Kijk voor meer informatie op de website van Loopbaan-Check. Informatie over beide bedrijven is te vinden via Apps & Webs en Triskellon.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.