Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Dronten

Een overvliegende Boeing

Door Kees Bakker op vrijdag 1 februari 2013 20:15
  • De Boeing 777-300ER © Eigen foto

pinterestmail

Dronten – Een publieksuitje, een evenement of juist een keiharde waarschuwing? Op voorstel van het CDA gaat Dronten onderzoeken of het mogelijk is binnenkort een Boeing 737 of Airbus A320 over de gemeente te laten vliegen.

Dat moet gebeuren op de hoogte en aanvliegroute die straks ook zal gelden voor vliegveld Lelystad: tussen de 600 en 900 meter. Op die manier kunnen Drontenaren ervaren welke geluidsoverlast er in de lucht hangt bij passagiersvluchten op wat de tweede luchthaven van Nederland moet worden. Ook een mooie aanleiding een geluidsmeting te doen naar de daadwerkelijke lading decibellen die Dronten. Biddinghuizen en Swifterbant te wachten staan.

 

Natuurlijk, het mag niet teveel kosten, de veiligheid moet zijn gewaarborgd en het moet niet teveel ambtelijke inzet kosten. Maar verder stemde alle partijen in de gemeenteraad in met de ‘originele’ motie, behalve de PvdA en GroenLinks. ‘Wij zijn niet dol op zinloos vliegen…’ zei Paul Vermast namens GroenLinks. 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.