Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
dossiers
Al het nieuws over de ontwikkeling van het Stadshart in Lelystad.
Windpark Noordoostpolder, gesitueerd aan de Noorder-, Wester- en Zuiderm...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De grote grazers in de Oostvaardersplassen zijn al jarenlang reden tot d...
Dronten

Eerste elektrische oplaadpunt Dronten is een feit

Geplaatst op dinsdag 29 januari 2013 11:49
  • Wethouder Van Amerongen (links) pleegt de plichtplegingen, terwijl GroenLinks-fractievoorzitter Paul Vermast (rechts) checkt of alles wel goed gaat.

pinterestmail

Dronten - Het eerste oplaadpunt voor elektrische auto's in Dronten is een feit. Het oplaadpunt is te vinden op het P + R terrein nabij station Dronten en kan twee auto's tegelijkertijd opladen.

De beide parkeerplaatsen bij het oplaadpunt zijn beschikbaar gesteld door de NS. Wethouder Van Amerongen had daarbij een mazzeltje: hij mocht het punt in gebruik nemen in een Volvo V60 hybrid, die pas in november officieel op de markt komt. De auto was beschikbaar gesteld door Volvo dealer Schaap.


Voor het realiseren van het oplaadpunt is de gemeente een overeenkomst met Stichting e-laad aangegaan, die kosteloos oplaadpunten plaatst in heel Nederland.
Ook heeft GroenLinks in 2011 al gepleit voor de komst van een elektrisch oplaadpunt nabij het station, als logische aanvulling op de milieuvriendelijkere vorm van reizen met het openbaar vervoer.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Flevopost' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.