Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Wildlands Backstage

Zieke kinderen virtueel op bezoek in Wildlands

Door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake op dinsdag 20 december 2016 16:30
  • ignore touch

    Zieke kinderen virtueel op bezoek in Wildlands. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Zieke kinderen virtueel op bezoek in Wildlands. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Zieke kinderen virtueel op bezoek in Wildlands. © Wijbren Landman

mail pinterest

In tien ziekenhuizen in Nederland hebben kinderen maandag de mogelijkheid gekregen in virtual reality een bezoek te brengen aan Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Veel kinderen, die in deze ziekenhuizen liggen, verblijven daar langdurig en dan is het juist in deze tijd goed de zieke kinderen even een onbezorgd moment te geven.

Vanuit één van de boten die in het tropische Rimbula rond varen, verzorgde het Groningse bedrijf Yellowbird met een speciale camera een uur lang een 360 graden livestream. Met speciale brillen konden de kinderen in hun ziekenhuisbed de reis meemaken. Ze hadden het geluk, dat ze tijdens hun tocht het spannendste mee konden maken wat Rimbula te bieden heeft, namelijk spelende olifanten in het water op het moment dat jouw boot daar vlak langs vaart. Voor sommige kinderen was dat zo echt en spannend dat ze de virtuele reis niet eens durfden voort te zetten.

Naast de live-boottocht konden kinderen ook kiezen voor een trip met de safaritruck over de savanne in Serenga. De VR-beelden voor deze belevenis waren eerder al door Yellowbird in Wildlands opgenomen. Zo hebben de kinderen vanuit hun ziekenhuisbed een paar hele bijzondere reizen meegemaakt.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.