Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Wildlands Backstage

IJsberen genieten van ijssculptuur

Door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake op maandag 12 december 2016 17:00
  • ignore touch

    IJssculptuur. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    IJssculptuur. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    IJssculptuur. © Wijbren Landman

mail pinterest

De ijsberen van Nortica werden vanmorgen in de IJsberenbaai verrast met een groot kunstwerk van ijs in de vorm van een vlinder. Lang hebben ze er niet naar kunnen kijken, want al gauw was er geen sculptuur meer, maar alleen nog wat brokken ijs.

In het centrum van Emmen is een aantal kunstenaars afgelopen weekend druk in de weer geweest met het maken van de prachtigste ijssculpturen. Grote blokken ijs, die vele honderden kilo’s zwaar waren, werden met kettingzagen bewerkt en omgevormd tot mooie ijskunstwerken.

De ijssculpturen mochten op de verschillende pleinen in Emmen blijven staan, tot ze gesmolten waren. Bij de huidige wintertemperaturen ging dat smelten natuurlijk erg snel.

Eén ijskunstwerk kreeg niet de gelegenheid om weg te smelten, want die werd in de IJsberenbaai in Nortica neergezet. Om de ijsberen actief te houden, krijgen ze telkens verrassende dingen aangeboden. Verrijking wordt dat genoemd. Dit was natuurlijk wel weer eens een heel andere verrassing.

IJsberen zijn nieuwsgierige dieren en dus stonden ze al gauw met z’n drieën bij de grote ijsvlinder. Lang hebben ze niet staan kijken. Het beeld werd al snel omver getrokken en in elkaar gedrukt. Desondanks was het toch een mooie vorm van verrijking.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.