Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Wildlands Backstage

Spelende jonge dwergmangoest

Door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake op maandag 28 november 2016 17:00
  • ignore touch

    Dwergmangoest. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Dwergmangoest. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Dwergmangoest. © Wijbren Landman

mail pinterest

Het zonnepaleis is de entree van Serenga, de hete en droge wereld in Wildlands. Bij binnenkomst zie je al gauw het leefgebied van de groep dwergmangoesten, waar op dit moment jonge mangoestjes in verschillende leeftijden te bewonderen zijn.

Pas geboren mangoesten blijven de eerste weken verstopt in een nestruimte en zijn daar niet zichtbaar voor de gasten van Wildlands. Nu ze groter zijn, hebben de kleintjes hebben het razend druk met rennen en spelen en zijn nu voortdurend te zien.

Om te kunnen overleven in hun natuurlijk leefgebied, krijgen binnen een groep dwergmangoesten alleen het dominante vrouwtje en het dominante mannetje nakomelingen. De rest van de kolonie helpt met het grootbrengen van die jongen. De jonkies drinken bij hun moeder tot ze een dag of veertig oud zijn en eten daarna nog geruime tijd van prooien, die voor hen gevangen worden.

Als ze een half jaar oud zijn gaan ze met de groep mee op jacht en leren zelf prooien te vangen. Tot die tijd doen ze veel ervaring op door te spelen met de andere mangoesten. Dat is juist nu in het Zonnepaleis mooi te zien.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.