Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Wildlands Backstage

Nieuwe neushoornman op de savanne

Door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake op maandag 21 november 2016 16:00
  • ignore touch

    Mannetjesneushoorn in Wildlands. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Mannetjesneushoorn in Wildlands. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Mannetjesneushoorn in Wildlands. © Wijbren Landman

mail pinterest

Als je nu door Serenga wandelt, zie je weer drie neushoorns onder de bewoners van de savanne. In Wildlands loopt namelijk weer een mannetjesneushoorn rond.

Hij heeft vorige week eerst in zijn eentje zijn nieuwe omgeving mogen verkennen en een dag later was het de beurt aan de drie neushoorns samen. Dat verliep allemaal erg rustig. Ze brulden wel eens wat tegen elkaar en draafden een keertje erg dicht langs elkaar heen, maar botsingen waren er gelukkig niet. Beide vrouwtjes bleven dicht naast elkaar lopen en verloren het mannetje geen seconde uit het oog. Aan het eind van de dag gingen ze ook weer zonder moeilijkheden op stal.

Vandaag moesten de drie neushoorns de savanne delen met de zebra’s, waterbokken, impala’s, gnoes en struisvogels. Het beeld bleef hetzelfde. Beide vrouwelijke neushoorns liepen zij aan zij en bleken zelfs in staat het mannetje bij een portie hooi weg te jagen. Met name het jongste neushoornvrouwtje  gedraagt zich veel zelfverzekerder en dat is belangrijk, want het is de bedoeling dat zij met de nieuwe man voor nakomelingen gaat zorgen. Zover is het nu natuurlijk nog niet, maar de eerste stappen in de goede richting zijn gezet.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.