Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Wildlands Backstage

Robben in het Norticatheater

Door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake op maandag 14 november 2016 16:00
  • ignore touch

    Robben in Wildlands. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Robben in Wildlands. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Robben in Wildlands. © Wijbren Landman

mail pinterest

In Nortica, de ijzig koude wereld is onderzoek doen aan de natuur het thema. Dat is aan de aankleding van het gebied mooi te zien.

Onderzoekers hebben in het poolgebied een aantal barakken neergezet en de invloed van het ijskoude zeewater met damwanden afgeschermd. Een muur van zware balken moet ijsberen op een afstand houden. Zo ziet een onderzoekstation aan de pool er uit!

Het gedeelte voor de robben in Nortica bestaat uit twee delen, het Norticatheater en Robben Hafên. In het theater zijn medewerkers bezig met onderzoek aan aardlagen. Tijdens proefboringen in het poolgebied gaat er van alles fout, maar gelukkig helpen zeeleeuwen de onderzoekers met het oplossen van de problemen. Tijdens de voorstelling krijgen de toeschouwers ook informatie over het de manier van leven van de robben en hun aanpassingen aan een ijskoude omgeving.

Robben Hafên is de habitat voor de pelsrobben en de zeeleeuwen. De gasten lopen in het  havengedeelte en de robben vertonen hun zwemkunsten in het water, dat door een golfslagmachine echt lijkt op een zee aan de kust. Als de pelsrobben op de rotsen liggen en opgedroogd zijn, is duidelijk te zien, waarom ze de naam pelsrob hebben gekregen.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.