Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Wildlands Backstage

Nieuwe zebrahengst op de savanne

Door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake op maandag 7 november 2016 17:00
  • ignore touch

    Zebrahengst op de Savanne. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Zebrahengst op de Savanne. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Zebrahengst op de Savanne. © Wijbren Landman

mail pinterest

In Serenga is de introductie van een nieuwe zebrahengst vrijwel zonder moeilijkheden verlopen. Na een quarantaineperiode kreeg hij achter de schermen de gelegenheid om de andere zebra’s te leren kennen. Dat verliep eerst een beetje moeizaam.

De negen jaar jonge hengst is afkomstig uit een dierenpark in Frankrijk en het is de bedoeling dat hij de leidende hengst van de zebrakudde wordt. Daarvoor is hij per slot van rekening naar Emmen gekomen. Alleen gaven de merries zich niet zonder slag of stoot gewonnen, integendeel. De zebramerries waren eerst  niet gediend van zijn toenaderingspogingen en dat lieten ze hem weten door met twee achterpoten hard achteruit te trappen.

Daar raakte de hengst eerst wel een beetje beduusd van, maar het werd al gauw tijd om de zebra’s de gelegenheid te geven de savanne te verkennen. Toen ze daar begonnen te eten van het gras dat de verzorgers klaar hadden gelegd, was duidelijk dat alles goed ging.

Vervolgens mochten ook de neushoorns, giraffes en impala’s de savanne op. Toen de zebrahengst ook nog de safaritruck op zijn weg tegen was gekomen, had hij zonder veel problemen met alle nieuwe elementen in Emmen kennis gemaakt.

REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
11 Nov 2016 14:20
Geert Bokking
mooi man..
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.