Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Wildlands Backstage

Ringstaartmaki’s in Rimbula

Door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake op maandag 10 oktober 2016 18:30
  • ignore touch

    Ringstaartmaki’s. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Ringstaartmaki’s. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Ringstaartmaki’s. © Wijbren Landman

mail pinterest

Gasten die Birdy Bush gepasseerd zijn en verder het tropische Rimbula in trekken, staan dan plotseling oog in oog met een groot aantal ringstaartmaki’s. Je komt zo dicht bij deze diertjes, dat je ze bijna kunt aanraken.

Ze zien er ook heel aaibaar uit, maar springen meteen weg als je een hand naar ze uitsteekt. De maki’s zullen de gasten van Wildlands niets doen, maar van veel bijzondere bomen en struiken kunnen ze niet afblijven. Er zijn al heel wat planten vervangen, omdat ze anders te veel zouden worden beschadigd.

Het ene moment zitten de maki’s ontspannen op een tak te kijken naar de bezoekers, het andere moment springen ze over de hoofden heen en rennen tussen de mensen door over de paden. De dieren blijven wel altijd hun omgeving in de gaten houden. Als de lori’s in Birdy Bush in een soort paniek luid krijsend rondvliegen, zie je meteen dat de maki’s ook direct hoog in de bomen klimmen om te kijken wat er allemaal aan de hand is. Echt gevaarlijke situaties zijn er natuurlijk niet en de maki’s kunnen al snel weer rond kijken of ze niet ergens een lekker blaadje of vruchtje kunnen ontdekken.

REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
11 Okt 2016 10:20
Geert Bokking
mooi man
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.