Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Wildlands Backstage

Lori’s in Rimbula

Door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake op maandag 26 september 2016 21:00
  • ignore touch

    Lori’s in Rimbula. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Lori’s in Rimbula. © Wijbren Landman

  • ignore touch

    Lori’s in Rimbula. © Wijbren Landman

mail pinterest

Van de vele vogels in Birdy Bush, het voorste deel van Rimbula, maken de lori’s van de Blauwe Bergen zonder enige twijfel het meeste kabaal.

De veren van deze kleine papegaaitjes hebben alle kleuren van de regenboog, maar toch vallen ze niet op in de groene omgeving. Dat er wel degelijk een stuk of zeventig van die vogels aanwezig zijn, kun je opmaken uit het lawaai dat ze maken. Vooral op tijden dat ze gevoerd worden, komen ze met luid gekrijs af op de nectar, die speciaal voor ze wordt gemaakt.

In het wild in het regenwoud van Australië bestaat hun voedsel in hoofdzaak uit nectar, bloesem, vruchten, bessen, zachte zaden en stuifmeel, aangevuld met af en toe een insect.  Ze hebben een borstelige tong, waarmee ze de nectar en het stuifmeel oplikken. In Birdy Bush mogen de gasten van Wildlands meehelpen de lori’s hun speciale nectar te geven. Dat kan alleen op gezette tijden, want de lori’s kunnen natuurlijk niet de hele dag door eten en drinken. Maar als de gelegenheid er wel is, is het een geweldige belevenis als de papegaaitjes bij je op je hand komen zitten om van de nectar te drinken.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.