Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Malen en mixen

Rocky Road met strooigoed voor Sinterklaas

Door Magda Dullemond op woensdag 30 november 2016 07:09
 • ignore touch

  © BUN/ Magda Dullemond

 • ignore touch

  © BUN/ Magda Dullemond

mail pinterest

Het is bijna december! Ik vind deze maand geweldig. Sinterklaas, Kerst: gezelligheid en lekker eten alom. Toen een vriendin mij onlangs een stuk zelfgemaakt 'rocky road' liet proeven, wist ik al wat ik rond Sinterklaas zou maken.

Rocky road maak je met gesmolten chocolade, waar je vervolgens stomweg van alles doorheen mikt. Zo lang het maar lekker is. Er is rocky road met karamel, m&m's, fruit, nootjes, snoepjes, koekjes: you name it. En je kunt het dus ook maken met strooigoed. Dit is mijn receptje:

Sints Rocky Road

Ingrediënten

 • 400 gram pure chocolade
 • 200 gram kruidnootjes
 • 125 gram roomboter
 • 50 gram witte chocolade
 • 3 eetlepels honing
 • zakje sinterklaasschuimpjes
 • snufje zout

Ook nodig: vierkante bakvorm en bakpapier

Bereidingswijze

Breek de pure chocolade in stukje, snijd de boter in blokjes en smelt in een steelpannetje op een laag vuurtje, samen met de honing en een snufje zout.

Leg ondertussen een handje kruidnootjes apart. Doe de rest kruidnootjes in een plastic vriezerzakje (of iets soortgelijks), en sla ze stuk met bijvoorbeeld een deegroller. Het doel is om zowel kruimels als stukjes en grotere stukken over te houden.

Leg een stuk of 8 schuimpjes apart. Neem een handvol schuimpjes en snij die in drieën.

Als het chocolademengsel helemaal is gesmolten, meng je de kruidnootjes en de schuimpjes er doorheen.

Bekleed een kleine vierkante bakvorm met bakpapier, en verdeel het mengsel daar overheen. Druk de apart gehouden kruidnootjes en sinterklaasschuimpjes in de bovenkant van het mengsel. Zet het geheel in de koelkast.

Smelt na een uur de witte chocolade, en versier daarmee de bovenkant van de rocky road: pak een theelepeltje gesmolten witte chocolade en 'wapper' daarmee voorzichtig boven het gestolde mengsel. Wees niet te enthousiast, want dan zie je niks meer van de kruidnootjes en sinterklaasschuimpjes.

Laat nog minstens 2 uur in de koelkast staan. Nog beter is een hele nacht. Snijd de Sints Rocky Road dan met een scherp mes in stukjes.

REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
10 Jan 2017 08:22
Emily Thomas
EDWARD JONES financiering is de beste plek om een ​​lening te krijgen {Jonesloanfinance@yahoo.com} Tekst +1 (307) 241-3712,
   God zegene u meneer, ik zal niet stoppen met de wereld over uw goedheid in mijn leven te vertellen, ik ben een alleenstaande moeder met de kinderen te verzorgen. Mijn naam is Emily Thomas en ik ben van Convention Center Drive, Miami Beach, FL. Een paar weken geleden Mijn vriend bezocht me en langs onze discussie ze vertelde me over EDWARD JONES FINANCE, dat ze me kunnen helpen uit mijn financiële situatie, heb ik nooit geloofd want ik heb te besteden zoveel geld aan verschillende lening kredietverstrekkers die niets anders deden dan weg te lopen met mijn geld. Ik heb in een financiële puinhoop voor de pas 7 maanden nu, Zij adviseerde ik het eens proberen, dus ik mailde hem en al uit te leggen over mijn financiële situatie aan hem, hij nam daarom me door de lening proces en gaf me een lening van $ 390,000.00 tegen een zeer lage rente van 2% en vandaag ben ik een trotse ondernemer en kan nu zorg goed voor mijn kinderen, Als je moet contact opnemen met een bedrijf om een ​​bedrag van de lening die u nodig hebt met een lage rente van 2% te krijgen en beter aflossingsschema, neem dan contact op EDWARD JONES FINANCE e-mail: - Jonesloanfinance@yahoo.com OR Text +1 (307) 241-3712 of ga naar daar pagina op jonesloans.bravesites.com
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.