Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Malen en mixen

Écht bakken, mét suiker en meel!

Door Magda Dullemond op woensdag 23 november 2016 15:00
1 reactiescomments
  • ignore touch

    © BUN/ Magda Dullemond

  • ignore touch

    © BUN/ Magda Dullemond

mail pinterest

Na drie-en-een-halve maand (!) zonder bakken met suiker en bloem, en bijna 10 kilo lichter, ben ik in deze gezellige Sinterklaastijd gezwicht: ik heb iets gebakken met basterdsuiker en zelfrijzend bakmeel.

En hoe ik mezelf ook probeer te vertellen dat het niet zo is: het is gewoon zo ontzettend veel lekkerder dan alle suikervrije baksels die ik heb gemaakt.

Na de intocht hebben we nog even gezellig een kop koffie en een gebakje gedaan bij ons thuis. Het recept wat ik heb gemaakt, is een variant op een wortelcake die ik al jarenlang regelmatig maak. Zo lekker is ie. Als je mensen gewoon niet van tevoren vertelt dat er worteltjes in zitten, vinden ze het ook lekker beloofd.

Wortel-speculaascake

Voor ongeveer 12 à 16 stukjes

Ingrediënten

  • 175g lichte basterdsuiker
  • 175ml zonnebloemolie
  • 3 grote eieren
  • 140g geraspte wortel
  • 100g rozijnen
  • fijngeraspte schil of 1 grote sinaasappel
  • 175g zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden


Voor de topping

  • 125 gram mascarpone
  • klein bekertje slagroom
  • 1 koffiekopje poedersuiker - los, niet aangedrukt
  • 1 theelepeltje vanille-extract

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkante bakvorm van 18 cm met bakpapier.

Doe de suiker in een grote mengkom, samen met de olie en eieren. Meng met een houten lepel tot het nét gecombineerd is.

Roer dan de geraspte wortels, de rozijntjes en de sinaasappelschil er doorheen.

Zeef de bloem boven het wortelmengsel, net als het bakpoeder en de eetlepel speculaaskruiden. Meng weer met een houten lepel en stop met roeren zodra het geheel goed gemengd.

Giet het mengsel in de bakvorm en bak voor ongeveer 45 minuten.

Laat 5 minuten afkoelen en haal dan uit de vorm. Haal het bakpapier eraf en laat afkoelen op een rooster.

Maak terwijl de cake afkoelt de topping: klop eerst de mascarpone en de vanille los met de mixer. Klop in een andere kom de slagroom lobbig met de poedersuiker. Mix de mascarpone en de slagroom dan op een lage stand door elkaar.

Bestrijk de cake pas als hij helemaal afgekoeld is. Versier met peper- of kruidnootjes.

REACTIES (1) Plaats een reactiereacties
profielfoto
10 Jan 2017 08:22
Emily Thomas
EDWARD JONES financiering is de beste plek om een ​​lening te krijgen {Jonesloanfinance@yahoo.com} Tekst +1 (307) 241-3712,
   God zegene u meneer, ik zal niet stoppen met de wereld over uw goedheid in mijn leven te vertellen, ik ben een alleenstaande moeder met de kinderen te verzorgen. Mijn naam is Emily Thomas en ik ben van Convention Center Drive, Miami Beach, FL. Een paar weken geleden Mijn vriend bezocht me en langs onze discussie ze vertelde me over EDWARD JONES FINANCE, dat ze me kunnen helpen uit mijn financiële situatie, heb ik nooit geloofd want ik heb te besteden zoveel geld aan verschillende lening kredietverstrekkers die niets anders deden dan weg te lopen met mijn geld. Ik heb in een financiële puinhoop voor de pas 7 maanden nu, Zij adviseerde ik het eens proberen, dus ik mailde hem en al uit te leggen over mijn financiële situatie aan hem, hij nam daarom me door de lening proces en gaf me een lening van $ 390,000.00 tegen een zeer lage rente van 2% en vandaag ben ik een trotse ondernemer en kan nu zorg goed voor mijn kinderen, Als je moet contact opnemen met een bedrijf om een ​​bedrag van de lening die u nodig hebt met een lage rente van 2% te krijgen en beter aflossingsschema, neem dan contact op EDWARD JONES FINANCE e-mail: - Jonesloanfinance@yahoo.com OR Text +1 (307) 241-3712 of ga naar daar pagina op jonesloans.bravesites.com
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.