Blijf op de hoogte van het nieuws via WhatsApp!
whatsapp
Malen en mixen

Kookworkshop van Maggi: Pompoensoep met chocolade (?!)

Door Magda Dullemond op woensdag 2 november 2016 07:00
0 reactiescomments
  • ignore touch

    © BUN/ Magda Dullemond

mail pinterest

Op uitnodiging van Maggi - die van de bouillonblokjes - mocht ik vrijdag meedoen aan een kookworkshop in het hoofdkantoor van foodgigant Nestlé.

Hartstikke leuk natuurlijk! ‘s Ochtends heel erg vroeg reed ik naar Amstelveen, waar ik werd begroet door een groep vrouwen die ook waren uitgenodigd. Elk van ons was uitgenodigd met een bepaald tijdschrift in gedachten, bijvoorbeeld de Libelle, VT Wonen of Viva. We zijn tijdens het koken gefotografeerd en gefilmd, en die beelden kunnen worden gebruikt ter promotie van een feestelijk recept met Maggi-ingrediënten. Best leuk!

In de grote Maggi-keuken in het al even grote Nestlé-gebouw werd ons verteld wie er welk recept mocht maken. Ik kreeg de pompoensoep met chocolade toebedeeld, bedoeld voor het tijdschrift Kek Mama.

Alhoewel het niet zeker is of de foto’s die van mij zijn gemaakt ook echt worden gebruikt, vond ik het een superleuke ervaring. Koken in een professionele keuken met alle materialen en gereedschappen is toch wel heel iets anders dan koken in mijn piepkleine keukentje.

Het klinkt misschien een beetje raar, pompoensoep met chocolade, maar de chocolade gaat niet IN de soep: die gaat op bladerdeegkoekjes, met zoutflakes. En dat past heel goed bij elkaar! De soep zelf is ook niet standaard: hij wordt bijvoorbeeld gegarneerd met een kokosschuim. Probeer het recept van chef Ben Hakstege zelf:

Pompoensoep met chocolade

voor zes personen

Ingrediënten
• 3 Maggi bouillonblokjes groente
• +/- 500 gram pompoen
• 125 gram ui
• 1 rode chilipeper
•  kardemom-zaadjes
(enkele peulen)
• 1 reep pure chocolade
• 200 ml kokosmelk
•  1 stukje gember (ter grootte van een duim)
• 3 plakjes bladerdeeg (diepvries)
• zeezout (flakes of korrels)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal 3 plakjes bladerdeeg uit en laat deze ontdooien. Snij de plakjes twee keer diagonaal door en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak het bladerdeeg af in 20 minuten, doe de ovendeur open, de oven uit en laat afkoelen in de oven.

Snij de schil van de pompoen, maak de ui schoon, snij beide in stukken. Rol de chilipeper een paar keer door je handen, snij de steeltjes eraf en haal de zaadjes eruit. Snij de helft van de rode peper in dunne ringetjes: de andere helft kun je grof snijden en meefruiten met de pompoen.

Fruit de pompoen, ui, rode peper en kardemom. Voeg 1 liter water toe en drie bouillonblokjes. Als het geheel gaar is, mix je alles in de blender. Als de soep te dik is, kun je gewoon wat water toevoegen. Doe de soep daarna terug in de pan.

Warm de kokosmelk op en laat de gember rustig meetrekken. Als de bladerdeeg-driehoekjes zijn afgekoeld, smelt je de chocolade au-bain-marie. Smeer de bovenkant van de driehoekjes in met de chocolade. Terwijl de chocolade nog nat is, sprenkel je er een paar grote korrels of flakes zeezout op. Niet teveel!

Neem zes glazen. Zeef de kokosmelk en doe in een slagroomspuit met een gaspatroon. (Alternatief: klop de gezeefde kokosmelk op.) Warm de soep op en vul de glazen. Spuit er een beetje kokosmelk op. Garneer met de rode peperringetjes. Serveer met de bladerdeegdriehoekjes.

LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.